Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε την 6ωρη εργασία στην Ελλάδα – «Η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 50%»

Η ιδέα της εξάωρης εργασίας γεννήθηκε μέσα από μια προσωπική περιπέτεια που σημάδεψε τον εμπνευστή της, Κωνσταντίνο Ράικο.

Οι εργαζόμενοι της KRS δουλεύουν 6 ώρες αλλά πληρώνονται για 8. Εργάζονται 2 ώρες λιγότερες κάθε μέρα κι όμως παραγωγικότητά της εταιρίας έχει αυξηθεί κατά 50%. Κι όλα αυτά σε μία εταιρεία που προσφέρει λογιστικές υπηρεσίες σε πάνω από 2.500 συνεργάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Το 6ωρο έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας»
«Το 6ωρο έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας, μπορούμε να διαχειριστούμε την καθημερινότητά μας, να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, να επιμορφωθούμε, να κάνουμε χόμπι», λέει στο Mega ο Λάζαρος Ουρουμής, εργαζόμενος της εταιρίας KRS.

«Όταν πάλευα με τον καρκίνο αναζητούσα ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και προσωπική ζωή»
Η ιδέα της εξάωρης εργασίας γεννήθηκε μέσα από μια προσωπική περιπέτεια που σημάδεψε τον ιδρυτή της εταιρίας, Κωνσταντίνο Ράϊκο.

«Όταν πάλευα με τον καρκίνο αναζητούσα ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και προσωπική ζωή» τόνισε ο ίδιος.

Ο ιδρυτής της KRS, που σε ηλικία 31 κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο, πιστεύει ακράδαντα πως το να σκοτώνεσαι στη δουλειά δε σε κάνει απαραίτητα και πιο αποδοτικό. Αποτέλεσμα; Ενθαρρύνει τους συνεργάτες του να δουλεύουν λιγότερο αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό τους και την υγεία τους.

Η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 50%
Η ριζοσπαστική αλλαγή που έφερε στην αγορά, όχι μόνο αύξησε την παραγωγικότητα των εργαζομένων στην εταιρεία αλλά και τη διάθεσή τους για δουλειά και ζωή.

«Αυτές τις 2 ώρες που ‘γλιτώνουμε’ κάθε μέρα, μας προτρέπει να τις αφιερώνουμε στον εαυτό μας, να πηγαίνουμε γυμναστήριο. Υπάρχουν φορές που επειδή δεν φεύγαμε στις 6 ώρες, μας έκλεισε τους υπολογιστές για να φύγουμε», λέει η Χριστίνα Μπουγιούκου, υπεύθυνη διαδικασιών και εσωτερικού ελέγχου.

«Εγώ είμαι μανούλα και διάλεξα αυτήν τη δουλειά γιατί ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου και συγχρόνως να δουλεύω και να είμαι πιο αποδοτική», λέει άλλη εργαζόμενη.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το