Ελλάδα

Αυτή είναι η προεπιλογή των δικαστών για τον Άρειο Πάγο

Με ηχηρές απουσίες ολοκληρώθηκε η ακρόαση των δικαστών που επελέγησαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα έχει και τον τελικό λόγο για το ποιος θα κρατήσει τα ηνία της προεδρίας και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Μόνο δύο από τους έξι δικαστές εμφανίστηκαν ενώπιον του οργάνου της Βουλής καθώς δύο έλειπαν σε ταξίδι (είχαν στείλει επιστολή για την απουσία τους) ενώ οι κ.κ Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση έστειλαν επίσης επιστολή ενημερώνοντας για την απουσία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, σε αυτές οι δύο αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να αιτιολογήσει γιατί δεν υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για την τοποθέτησή τους, από την προηγούμενη κυβέρνηση.
ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισαν λευκό, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσει τον ευτελισμό των δικαστών.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης απέσπασε 14 ψήφους, 7 ψήφους η κ. Πηνελόπη Ζωντανού, 4 ψήφους η κ. Αγγελική Αλειφεροπούλου και 2 ψήφους η κ. Δήμητρα Κοκοτίνη. Αύριο Παρασκευή αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον της Βουλής οι αντεισαγγελείς που έχουν προεπιλεγεί (σ.σ 6 στον αριθμό). Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, αναμένεται να εμφανιστούν οι τρεις εξ αυτών. Υπενθυμίζεται ότι η άποψη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής δεν είναι δεσμευτική για την απόφαση που θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το