Ελλάδα

Αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα Κάρολος και Καμίλα – Το αναλυτικό τριήμερο πρόγραμμα

Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα έρχονται από Τετάρτη 9 έως και 11 Μαΐου στην Eλλάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας θα κατευθυνθεί αμέσως στο Σύνταγμα για να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί αρχικά στο Προεδρικό Μέγαρο για το ραντεβού με τον Προκόπη Παυλόπουλο και εν συνεχεία στο Μέγαρο Μαξίμου για το τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρίγκιπας Κάρολος: Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου

Μία μέρα πριν φτάσει μαζί με την δούκισσα της Κορνουάλης στην Ελλάδα, ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Γοητευμένος από τον πολιτισμό μας, ο Πρίγκιπας Κάρολος ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα είναι στο αίμα του και πως είναι επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Μάλιστα, μία ιδιωτική επίσκεψη στην χώρα μας ήταν αρκετή για να θαυμάσει την ορθόδοξη τέχνη, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως «με δική μου εισήγηση η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών έχει δημιουργήσει πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία όπου διδάσκεται στους φοιτητές η τέχνη της αγιογραφίας».

Ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις δυσκολίες που περνά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα πως έχει βρει έναν μικρό τρόπο για να βοηθήσει τη χώρα.

Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος «γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα για να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης, είτε στηρίζοντας τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Με το θέμα αυτό ασχολείται η φιλανθρωπική μου οργάνωση Prince’s Trust εδώ και 42 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα και στο εξωτερικό», ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Να σημειωθεί πως ο Πρίγκιπας Κάρολος θα ξεκινήσει το επίσημο πρόγραμμά του αύριο με κατάθεση στεφάνου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό και το βράδυ της ίδια μέρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις 10 του μήνα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στο συμμαχικό κοιμητήριο Φαλήρου, επίσκεψη σε βρετανικό πολεμικό πλοίο και στο θωρηκτό Αβέρωφ.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για το διεθνή πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όσο για την δούκισσα της Κορνουάλης, η ίδια θα επισκεφθεί την Πέμπτη μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα το Μουσείο Μπενάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής, ενώ θα συναντήσει και γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την Παρασκευή Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη και στη συνέχεια τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

Το επίσημο πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τα ακόλουθα

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

14:50 Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης στο Δ.Α.Α. «Ελ. Βενιζέλος»

15:20-15:30
Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου

15:35-16:10
Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κα Παυλοπούλου.

16:15 Άφιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον κ. Πρωθυπουργό.

16:15-16:35 Συνάντηση με κ. Πρωθυπουργό

16:35 Αναχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

20:30-22:15
Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Περιήγηση εκθεμάτων ζωγραφικής.
Υπογραφή βιβλίου επισκεπτών.

Επίσημο δείπνο

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

10:10-10:40
Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΙΙ στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγίας Φιλοθέης 21)

1:10-11:20 Άφιξη στην Καπνικαρέα. Επίσκεψη στο Ναό.

11:35-12:10 Άφιξη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου.
Κατάθεση στεφάνου, παρουσία Πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των Δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.

12:30-14:50
Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στο λιμάνι του Πειραιά. Διαδοχικές επισκέψεις σε:

-HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη)

-HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού)
-Τριήρης «Ολυμπιάς»
Υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

-Θωρηκτό «Αβέρωφ». Ξενάγηση και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

15:00-15:35
Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο). Δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας

15:45-16:25 Άφιξη στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Παρασκευή 11 Μαϊου

12:20 Άφιξη στο Ηράκλειο

12:40-13:30 Άφιξη στην Κνωσσό. Υποδοχή από τη Γ.Γ. του ΥΠΠΟ κα Μ. Βλαζάκη. Ξενάγηση.

13:45-14:15 Συνάντηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας με μέλη της Βρετανικής Σχολής στους χώρους της «Βίλλας Αριάδνη»

14:45-15:05 Επίσκεψη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου» και ενημέρωση για τις δράσεις.
Συνάντηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης με κοινότητα προσφύγων (Παλαιό Σχολείο Κοινότητας).

15:15-16:00 Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης στις Αρχάνες (Πλατεία Αγοράς, Πλατεία Εκκλησίας). Παρακολούθηση τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων

16:20 Αναχώρηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με ειδική πτήση

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το