Ελλάδα

Αύριο η επανέναρξη των δρομολογίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιβατικά τρένα – Στο 1ο βαγόνι ο Γεραπετρίτης

Με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και χαμηλότερες ταχύτητες ξεκινούν αύριο Δευτέρα τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ένα μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το αυριανό πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία θα έχει έναν ιδιαίτερο «συμβολισμό», καθώς ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Μεταφορών, μαζί με στελέχη της Hellenic train και του ΟΣΕ, θα ταξιδέψει στο πρώτο βαγόι του τρένου δίνοντας έτσι το μήνυμα πως οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Το πρώτο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 08:28 το πρωί από το σταθμό Λαρίσης στην Καλαμπάκα και το δεύτερο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, διασχίζοντας τα Τέμπη.

Από την άλλη, στις 10:08 αύριο το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου, τα δρομολόγια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος. Χαμηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Σήμερα έγινε και το μνημόσυνο του 23χρονου πυροσβέστη μαζί με την κοπέλα του Καλλιόπη, όπου «ράγισαν» καρδιές συγγενών και φίλων για τα δύο αδικοχαμένα νεαρά παιδιά.

Σημειώνεται ότι την άλλη Κυριακή είναι προγραμματισμένο το κεντρικό μνημόσυνο, όπου θα γίνει στο σημείο του δυστυχήματος.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει και η δικαστική διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας με τον εφέτη ανακριτή, που έχει αναλάβει την υπόθεση, να καλεί νέους μάρτυρες και να ζητεί συμπληρωματικές καταθέσεις από κάποιους που ήδη έχουν εξεταστεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το