Πολιτισμός

Αυλαία στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου Ελληνίδων

Ολοκληρώνεται μια ακόμη εκπαιδευτική περίοδος για τα εργαστήρια των παραδοσιακών τεχνών του Λ.Ε.Β. Και η φετινή ήταν μια πολύ δημιουργική χρονιά, γεμάτη νέες εμπειρίες, που πρόσφεραν, εκτός από την οργανωμένη εκπαίδευση στα τέσσερα τμήματα (υφαντική, κέντημα, πλεκτική και ραπτική) τα σεμινάρια, οι εκθέσεις, οι συναφείς εκδηλώσεις, οι εκδρομές και γενικά οι δράσεις που συμβάλλουν στην απόκτηση ερεθισμάτων για τους εκπαιδευόμενους με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο. Να σημειωθεί επίσης, ότι φέτος – για πρώτη φορά – λειτούργησε στον χώρο των εργαστηρίων με μεγάλη επιτυχία μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές και των δυο σχολικών βαθμίδων, αφιερωμένο στην υφαντική, το οποίο θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Με αφορμή το τέλος της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου για τα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών οργανώνεται μια ανοικτή ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στον κήπο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Κοραή 79). Στην εκδήλωση θα γίνει ειδική παρουσίαση του βιβλίου «Θέατρο και Υφαντική» (εκδόσεις Ταξιδευτής) του Λάκη Κουρετζή, παιδαγωγού – σκηνοθέτη – επιτ. δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Δακτυλάς.
Παράλληλα, εκ μέρους της Εφορείας Οικοτεχνίας του ΛΕΒ θα παρουσιαστούν όψεις της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των εργαστηρίων με ενδεικτική έκθεση των δημιουργιών των εκπαιδευομένων, εντός του μουσειακού χώρου του ΛΕΒ. Έργα, που αποτυπώνουν την τέχνη των παραδοσιακών τεχνών που εξυφαίνονται στα αντίστοιχα εργαστήρια που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

Το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Λάκη Κουρετζή εμπεριέχει στοχασμούς – υπαινιγμούς – προσομοιώσεις – συγκριτικές προσεγγίσεις για το θέατρο, το θεατρικό παιχνίδι και τη σχέση τους με την υφαντική.
Απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση στις φίλες και στους φίλους των εργαστηρίων του ΛΕΒ και σε όσους ενδιαφέρονται για τη σημειολογική σχέση-διαπλοκή της Υφαντικής με το Θέατρο, να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το