Πολιτισμός

Αυλαία με συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου – Τιμώμενη πόλη η Σμύρνη στη Ναυτική Εβδομάδα 2020

Με μία μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, με τίτλο «Τραγουδώντας την Ελλάδα μας», παρουσία πάρα πολύ κόσμου, έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας 2019, που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από τη «Μαγνήτων Κιβωτό».

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019» ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την παρουσία πλήθος κόσμου στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Η συναυλία άρχισε με το Μουσικό Σύνολο «Νίκος Ξυλούρης», του οποίου τη διεύθυνση και ενορχήστρωση έχει ο καθηγητής Μιχάλης Χατζηκοτέλης και ολοκληρώθηκε με τη Χορωδία Σύγχρονης Μουσικής, της οποίας τη διδασκαλία και την επεξεργασία κειμένων της χορωδίας έχει η κ. Ευφροσύνη Παναγιωτακοπούλου.
Χθες, τελευταία ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας το πρόγραμμα περιλάμβανε: 18.00, Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος», εκμάθηση – επίδειξη κολύμβησης σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αθλημάτων Μαγνησίας (ΟΦΑ Μαγνησίας), από τις 19.00 έως τις 23.30, στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου, εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα για το βιβλίο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, όπου τα τοπικά βιβλιοπωλεία παρουσιάσαν την ετήσια βιβλιοπαραγωγή, την τοπική βιβλιοπαραγωγή, αλλά και βιβλία αφιερωμένα στη θάλασσα και την τιμώμενη πόλη Αλεξάνδρεια.
Τέλος μετά τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου ακολούθησε η ανακοίνωση από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιο της επόμενης τιμώμενης μεσογειακής πόλης, που θα είναι η Σμύρνη.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και προχθές στο προαύλιο του ΙΝ Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου στο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι

Εν τω μεταξύ πλήθος κόσμου βρέθηκε και προχθές στη Ναυτική Εβδομάδα, που παρακολούθησε στην παραλία, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ένα παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με το προαύλιο να γεμίζει με εδέσματα, μουσική, και χορευτικά. Διοργανώθηκε γευστική βραδιά με τη συμμετοχή του κοινού σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Ι.Ε.Κ. Γιάτσος με την παρασκευή, παρουσίαση και προσφορά στο κοινό παραδοσιακών αλεξανδρινών και αιγυπτιακών εδεσμάτων. Τους παραδοσιακούς νησιώτικούς χορούς (Κυκλάδων – Επτανήσων) παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριάς Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης», του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς», του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου Πηλίου, του χορευτικού συνόλου Ι.Μ.Δ. «Η Δημητριάς» και ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα και τους Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), Μαρίνα Σαμαρά – Μπαρούτα (τραγούδι), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Κωνσταντίνος Μούτος (λαούτο – τραγούδι), Αναστασία Λύτρα (κρουστά).

Έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας 2019 με τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, παρουσία πάρα πολύ κόσμου

Η φετινή διοργάνωση είχε περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, ενώ συνεχίστηκε η τιμητική αναφορά σε πόλεις και περιοχές της Μεσογείου. Φέτος τιμώμενη μεσογειακή πόλη ήταν η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων να κηρύσσει ο πάπας και πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.
Να σημειωθεί ότι και φέτος η Ναυτική Εβδομάδα συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ενώ συνεργάστηκαν και συμμετείχαν περίπου 50 αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το