Τοπικά

Αυλαία για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου με παράσταση αφιερωμένη στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Εκδήλωση αφιερωμένη στον διάσημο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο για το κοινό του Βόλου, και όχι μόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου.  Πρόκειται για μία εκδήλωση όπου θα συνεργαστούν τα μουσικά σύνολα του ΔΗΠΕΘΕ και η συμφωνική ορχήστρα.  Την εκδήλωση θα επιμεληθεί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Πιατάς.  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από κοινού με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα τονίστηκε ότι θα γίνει κοινή προσπάθεια για περαιτέρω ανάδειξη του πολιτισμού στην πόλη, προκειμένου να έχουν οι Βολιώτες αυτό που τους αξίζει.
Όπως ανέφερε ο κ. Βλιώρας “Ήταν ό,τι καλύτερο που ο κ. Πιατάς ενδιαφέρθηκε για τη συγκεκριμένη θέση. Με τη νέα χρόνια ένα νέο όπλο στα χέρια μας που είναι το δημοτικό θέατρο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Θέλουμε να ανοίξουμε το πεδίο, να έχουμε μεγαλύτερη εξωστρέφεια, να ανεβάσουμε ξανά το θέατρο. ¨Οταν δεν έχεις γήπεδο δεν μπορείς να παίξεις μπάλα. Εμείς έχουμε και γήπεδο, το δημοτικό θέατρο και προπονητή τον καλύτερο στο χώρο”.  Όπως σημείωσε, πρέπει να γίνει αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού, δηλαδή των ηθοποιών, επαγγελματικών ή ερασιτεχνών. “Πρόθεσή μας να δώσουμε όλα τα εφόδια στο νέο καλλιτεχνικό διευθυντή που έχει ικανότητες αλλά και γνωριμίες. Το έργο του μιλάει από μόνο του. Θα έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία για να δώσουμε στους πολίτες αυτό που τους αξίζει. Και πλέον θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή” είπε και ευχαρίστησε τον προηγούμενο καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γαλάτη που είχαν τετραετή συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Πιατάς δήλωσε πως ο Βόλος είναι μια πόλη που αγαπά και σέβεται.  Όπως ανέφερε, δεν είναι αυτοσκοπός του να διεκδικεί θέσεις. “Με ενδιαφέρει η δουλειά μου και να είμαι δημιουργικός. Έχω δέσιμο με την πόλη και θα προσπαθήσω με τη συνεργασία σας να ανεβάσουμε τον πήχη αυτού που λέγεται πολιτισμός. Γνωρίζω και πολλούς Βολιώτες νέους συναδέλφους και ηθοποιούς και καλλιτέχνες. Θα αγκαλιάσω οποιαδήποτε προσπάθεια. Το θέατρο είναι συλλογική δουλειά. Ο Βόλος έχει “γήπεδο” και μάλιστα το «Μαρακανά»” είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο δημοτικό θέατρο Βόλου ενώ τόνισε πως το “γήπεδο” θέλει θεατές. “Να το αγαπήσουν το θέατρο και εμείς να τους καλέσουμε να έλθουν να ομορφύνουμε ένα ήδη όμορφο τόπο. Είμαστε χωρίς δικαιολογία αν δεν πετύχουμε” σημείωσε και έδωσε συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή που ονοματοδότησε το δημοτικό θέατρο με το όνομα ενός Έλληνα που ξεπέρασε τα όρια του πλανήτη.

Ο κ. Πιατάς τόνισε πως η παράσταση για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου θα αποτελέσει το πρώτο “στίγμα” και θα ακολουθούσουν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.  Σημείωσε ότι εκτός από το Δημοτικό Θέατρο, ο Βόλος έχει την Παλιά Ηλεκτρική και το Πολιτιστικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.  Τέλος αναφέρθηκε σε μια θεατρική παραγωγή που βρίσκεται στα σκαριά για τον Βόλο. Ο κ. Πιατάς ανέθεσε στον θεατρικό συγγραφέα Σάκη Σερέφα να γράψει ένα έργο ειδικά για τον Βόλο.  Θα έχει αναφορά στο 1922 και στους πρόσφυγες που έφτασαν εδώ.  Ονομάζεται “Μαύρο Κύμα” όπως η καραβιές των προσφύγων που έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου, ως μαύρο κύμα.

“Μαζεύει υλικό και αρχίζει να δουλεύει και θα είναι ένα θέατρο που θα παντρευτεί με τοπικές δυνάμεις μουσικές και θεατρικές. Θα ψηλαφεί την ταυτότητα του πρόσφυγα του παλιού και του σημερινού. Έχουμε πρόθεση να το υποστηρίξουμε με υλικό από την διαθεσιμότητα των Βολιωτών καλλιτεχνών αλλά και άλλων. Κομμάτια του έργου ίσως ανέβουν σε γειτονιές. Αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία και οι πρώτες μου εξετάσεις απέναντι στη δημοτική αρχή” σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε πως την εβδομάδα του Σεπτεμβρίου όπου θα γίνει η εκδήλωση για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, θα γίνουν και άλλες παραστάσεις και αφιερώματα με συμμετοχή σχολών χορού,  του μουσικού σχολείου αλλά και το θεατρικό «το έκτο πάτωμα» που πρωταγωνιστεί ο Δ. Πιατάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το