Πολιτισμός

Αυλαία για τις Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις σήμερα στον Άγιο Βλάσιο

Αρχίζουν και φέτος οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2019», από τον Άγιο Βλάσιο, στο ομώνυμο χωριό του Πηλίου την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα. Διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, ο καθιερωμένος θεσμός της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και αυτό το καλοκαίρι.

Την ευθύνη διοργάνωσης των εκδηλώσεων έχει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», ο οποίος συνεργάζεται σε κάθε τόπο με τα εκκλησιαστικά συμβούλια και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, έχοντας πάντοτε άοκνους συμπαραστάτες τα στελέχη του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας.
Για την επιτυχία της πρώτης φετινής εκδήλωσης, εκπρόσωποι του φορέα συνεργάστηκαν αποτελεσματικά με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου, π. Στέφανο Κολυνδρίνη, την κ. Αντιγόνη Ιωάννου και τον δραστήριο Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου Πηλίου.

Μετά τον Άγιο Βλάσιο, Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις θα γίνουν στον Βόλο, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Άγιο Στέφανο στον Οικισμό Δημοσίων Υπαλλήλων «Σωρός» και θα ολοκληρωθούν, όπως πάντοτε, στην Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου. Θα πραγματοποιηθούν όμως και στην ευρύτερη περιφέρεια της Δημητριάδας, στη Βελίκα Αγιάς, στη Μακρινίτσα και στον Άγιο Δημήτριο Αλμυρού.
Στις φετινές εκδηλώσεις θα εμφανιστούν η παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Μούτου με τον Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο και η Ορχήστρα «Ραστωδία».
Θα είναι και πάλι ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, που κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, όπου μετά από πέντε χρόνια πολύ όμορφων και συγκινητικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων, θα δοκιμάσουν φέτος ένα διαφορετικό μίγμα μουσικής και λόγου, με κείμενα που θα αντλούν τα νοήματα από ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν εκλεκτά τοπικά μουσικά σχήματα, θα συνοδεύουν την ακολουθία του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος της Παναγίας, που θα τελέσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε διαφορετικά σημεία της επαρχίας, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Τρίτη 6/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.
Τετάρτη 7/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας Αγιάς.
Πέμπτη 8/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.
Κυριακή 11/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αλυκών.
Δευτέρα 12/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης.
Τρίτη 13/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το