Τοπικά

Αυγενάκης σε Ζέττα Μακρή: «Τελική έγκριση χρηματοδότησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άνω Γατζέας»

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σήμερα, Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, ότι η χρηματοδότηση, από αμιγώς εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου με τίτλο: «Βελτίωση υπαρχόντων γηπέδων ποδοσφαίρου & μπάσκετ στην Άνω Γατζέα Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, ∆ήμου Νοτίου Πηλίου», συνολικού προϋπολογισμού 455.000€, έλαβε, τελικώς, την οριστική έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σημειώνεται ότι ο κ. Αυγενάκης είχε ενημερώσει την κ. Μακρή, την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ότι το ως άνω αίτημα, το οποίο υπεβλήθη από την δημοτική αρχή στις 25 Ιουνίου 2021, έτυχε εξέτασης και επεξεργασίας αλλά και θετικής εισήγησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και απεστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τελική έγκριση.

Δεδομένης της σπουδαιότητας του έργου για την ανάπτυξη της περιοχής, η κ. Μακρή είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικού, του Αντιδημάρχου Μηλεών κ. Απόστολου Διανέλλου, αρμόδιου για τα τεχνικά έργα, τις υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, πολεοδομικού σχεδιασμού και ΚΕΠ του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να παρουσιασθεί το συγκεκριμένο έργο στον Υφυπουργό, να αναδειχθεί η ωριμότητά του αλλά και να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησής του.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έργο πνοής για την προαναφερόμενη τοπική κοινότητα του Αγ. Γεωργίου, αλλά και για ολόκληρη την ∆ημοτική Ενότητα Μηλεών καθώς βελτιστοποιεί τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου & μπάσκετ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης και αναψυχής των κατοίκων. Η υλοποίηση της δράσης αυτής θα δώσει ένα τέλος στο γεγονός ότι, σήμερα, οι νέοι της περιοχής αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γήπεδα της πόλης του Βόλου προκειμένου να αθληθούν, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο από τις καθημερινές μετακινήσεις και επιβαρύνοντας, σημαντικά, τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Παράλληλα, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αφού, πλέον, θα μπορούν να διεξάγονται ερασιτεχνικοί αγώνες ποδοσφαίρου και το γήπεδο θα αποτελεί χώρο προπόνησης ομάδων διαφόρων κατηγοριών.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τις ταχύτατες ενέργειές του και την πλήρη υποστήριξή του για την χρηματοδότηση του έργου, ευελπιστώντας για την πολύτιμη αρωγή του και κατά την διάρκεια της υλοποίησης του έργου, η οποία θα αρχίσει σύντομα. Ακόμη, δήλωσε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που, η από κοινού προσπάθειά της και συνεργασία με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Μιτζικό για την βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την υποβολή του αιτήματος, χαρίζοντας στους κατοίκους νεαρών, κυρίως, ηλικιών της περιοχής διεξόδους άθλησης και αναψυχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το