Άρθρα

Αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα

Του Χρήστου Μπουκώρου*

Η συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία δεν αποτέλεσε αφορμή για κανενός είδους επετειακές εκδηλώσεις. Ήταν μία ακόμη εργάσιμη ημέρα για όλους μας. Δεν προσφέρεται, άλλωστε, η εποχή ούτε για μεγαλοστομίες, ούτε για πανηγυρισμούς.
Όμως, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που ανέκυψαν κατά την πρώτη διετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για κάθε καλόπιστο παρατηρητή, αναντίρρητα τα συμπεράσματα είναι θετικά. Η 17μηνη μάχη με τη φοβερή πανδημία, η υβριδική επίθεση στα σύνορα της χώρας στον Έβρο, η προκλητική τακτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, με παραλείψεις που στο πεδίο τέτοιας μεγάλης κλίμακας γεγονότων είναι αναπόφευκτες.
Ενώ η χώρα, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έδινε αυτές τις κολοσσιαίες μάχες, η παραγωγή νομοθετικού και κυβερνητικού έργου ακολούθησε πρωτόγνωρους ρυθμούς. Σταχυολογώντας ορισμένες από τις κυβερνητικές δράσεις θα ξεχώριζα τις εξής:
Αυτό το χρονικό διάστημα, ψηφίστηκαν 192 νόμοι. Προχώρησε, σε επίπεδα που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν στη σφαίρα της φαντασίας μας, η ψηφιακή διακυβέρνηση κάνοντας κυριολεκτικά άλματα.

Μετά από πολλά χρόνια, μέσα από ένα καλά σχεδιασμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, αυξάνεται και πάλι η ισχύς της χώρας. Οι πολυεπίπεδες συμμαχίες στη Μεσόγειο, στον αραβικό κόσμο και στους πολυμερείς οργανισμούς που συμμετέχει η χώρα ουσιαστικά οδήγησαν την Τουρκία σε απομόνωση.
Επιτεύχθηκε δραστική μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών και έπεται συνέχεια. Στην οικονομία η ύφεση της πανδημίας κρατήθηκε κοντά στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών και σίγουρα σε καλύτερο επίπεδο από τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και ήδη περνάμε σε ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης από το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Θωρακίστηκαν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι μπροστά στον οικονομικό όλεθρο που έφερνε μαζί της η πανδημία του Covid-19. Δαπανήθηκαν 41 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας, ασύλληπτο ποσό για τα δεδομένα άλλων εποχών.
Ταυτόχρονα, όμως, η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης δεν υποχώρησε σε κανέναν τομέα ούτε λεπτό. Η προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν μεγάλα έργα της χώρας και να προσελκύσουμε επενδύσεις φέρνει τα πρώτα απτά αποτελέσματα.
Τώρα που μπαίνουμε στο ξέφωτο της δεύτερης διετίας, είμαστε όλοι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε το περιβάλλον που δημιούργησε το νομοθετικό έργο και οι μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ολιστικά τις παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και τις όποιες απρόβλεπτες δυσκολίες ανακύπτουν και κυρίως να εφαρμόσουμε πλήρως το πρόγραμμα που υπερψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό.
Παρά τις δυσκολίες της εποχής, ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε κατορθώσει να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, η οποία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να διαδραματίσει η Ελλάδα τον ρόλο που ιστορικά δικαιούται.

*βουλευτής Μαγνησίας -κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ.

 

Share
Ετικέτες: ΜπουκώροςΝΔ

Πρόσφατα άρθρα

Υψηλές…

Σε υψηλές πτήσεις κινήθηκαν και οι τιμές στα νωπά κρέατα, μιας και ο Δεκέμβριος του…

12 Ιανουαρίου 2024

Υποτροφίες σε σπουδαστές από τα μέλη Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αργύριος Αλεξάνδρου Ιωάννου και της συζύγου του Αριστέας»

Την 6η Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου στο Μπούρτζι, δόθηκαν από τα…

12 Ιανουαρίου 2024

Καρπενήσι: Πέθανε ξαφνικά 32χρονη νηπιαγωγός

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 32χρονη νηπιαγωγός στο Καρπενήσι, με την είδηση να σκορπίζει…

12 Ιανουαρίου 2024

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τη Σκιάθο από την Ολλανδία

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου συμμετείχε στην έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs 2024…

12 Ιανουαρίου 2024

Πραγματικότητα

«Πάμε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία κι η ελληνική πολιτεία δεν…

12 Ιανουαρίου 2024

Συνείδηση

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν αρνητικά το νομοσχέδιο για τα…

12 Ιανουαρίου 2024