Πολιτισμός

«Άξιον Εστί» με τη Συμφωνική του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου τιμώντας έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες της εποχής μας, τον Μίκη Θεοδωράκη, που φέτος συμπληρώνει τα 93 του χρόνια, προσκαλεί στην παρουσίαση του εμβληματικού του έργου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» σε ποίηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Στη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στις 9:15 μ.μ. με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά ερμηνεύουν επί σκηνής ο διακεκριμένος τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης με τη ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες του (λαϊκός τραγουδιστής). Μαζί του ο βαρύτονος Ιορδάνης Παπάζογλου (ψάλτης), ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Γρηγόρης Γαλάτης (αφηγητής) καθώς και τρεις χορωδίες: η «Βολιώτικη» (διδασκαλία Στάσα Τζάλλα), η «Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας» (διδασκαλία Δημήτρης Καρβούνης) και ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορωδία Αταλάντης» (διδασκαλία Αντιγόνη Κερετζή). Τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος.
Προπώληση εισιτηρίων: 10 & 5 ευρώ στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» – τηλ. 24210 – 25363 (καθημερινά 10π.μ.-2μ.μ & 6 μ.μ-9 μ.μ, από τις 2 Ιουλίου και μετά), στην οδό Σκενδεράνη 11 και την ημέρα της παράστασης, στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιες ημέρες τον Ιούνιο ορίστηκαν απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο

Σχετικά με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στο Νοσοκομείο Βόλου, οι ημερομηνίες που ορίστηκαν για…

30 Μαΐου 2024

Ηθοποιός του «How I Met Your Mother» μαχαίρωσε 20 φορές την πρώην σύντροφο του

Γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ συνελήφθη στο Τέξας, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τις ΗΠΑ στο…

30 Μαΐου 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα, καθώς δυο μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο και…

30 Μαΐου 2024

Στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας αερολέσχες και ραδιοερασιτέχνες – Επισημοποίηση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις αερολέσχες και τους ραδιοερασιτέχνες της…

30 Μαΐου 2024

Διαδικτυακή διάλεξη «Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση: Εφαρμογές και Παραδείγματα»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» σας προσκαλεί σε διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: «Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης…

30 Μαΐου 2024