Τοπικά

Αξιωματικός της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού προσγείωσε ελικόπτερο σε προβλήτα λιμανιού…

Η Ελλάδα δεν διαθέτει μόνον τους καλύτερους πιλότους στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά και τους καλύτερους χειριστές ελικοπτέρων.
Ανήμερα του Ταξιάρχη οι αρκετοί πιστοί που βρέθηκαν στον Πανορμίτη της Σύμης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ικανότητες του χειριστή ελικοπτέρου τύπου «Huey», που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στο νησί!
Χειριστής του ελικοπτέρου είναι ο ταγματάρχης (ΑΣ) Κωνσταντίνος Φιλίππου, γνωστός στα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού και όχι μόνο ως Φιλιππέας, που πετάει ως χειριστής ελικοπτέρων από το 1981 και ανήκει στη δύναμη της 1ης ΤΑΞΑΣ!
Είναι ο χειριστής που ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος πετά μαζί του από τον Έβρο  μέχρι τα νησιά και από τα βόρεια σύνορα μέχρι και τη Γαύδο… Προσγείωσε το ελικόπτερο στην προβλήτα του λιμανιού της Σύμης, σε έναν χώρο όπου μόνο σε ταινίες του Χόλιγουντ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τέτοια προσγείωση.
Το ελικόπτερο αφού αποβίβασε τους επιβαίνοντες, απογειώθηκε ξανά για χαιρετισμό και επέστρεψε, για να προσγειωθεί δεύτερη φορά σε ακόμα πιο στενό σημείο της προβλήτας του λιμανιού του Πανορμίτη, ενώ οι πιστοί παρακολουθούσαν με αμηχανία και θαυμασμό τις αέρινες κινήσεις του χειριστή της Αεροπορίας Στρατού.
Ημερίδα 
Η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.30 π.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», ημερίδα με θέμα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες από τους αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Οικονόμου, ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και δρ. Χρήστο Κόλλια, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην εκδήλωση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα αποδώσουν βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το