Ελλάδα

Αξιολόγηση – δημοσκοπήσεις σφίγγουν τη θηλιά στο… λαιμό της κυβέρνησης

kameres-kybernisi-708

Υπό την πίεση των πάντων και με την προσδοκία να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και να φτάσει στο τέλος της η αξιολόγηση, το κυβερνητικό «στρατόπεδο» ανεβάζει στροφές.

Ο πρωθυπουργός, στις 9.30 το πρωί συγκαλεί την καθιερωμένη κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή.
Παρουσία υπουργών και στενών του συνεργατών θα θέσει το πλάνο των επόμενων κινήσεων , ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι…λεπτομέρειες για τα μαντάτα από το μέτωπο της Ουάσινγκτον. Για αυτά, θα ενημερώσουν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης που επέστρεψαν στην Αθήνα, αργά χθες βράδυ.

Οι προβλέψεις πάντως, από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών αποφεύγονται. Προφανώς, διόλου τυχαία, αφού όλοι τους γνωρίζουν ότι δεν μπορούν αυτές να είναι ασφαλείς. Κυβερνητική πηγή με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων αλλά και των διαβουλεύσεων που είχε το οικονομικό επιτελείο αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ μιλώντας στο iefimerida.gr αρκέστηκε να μιλήσει για “αισιοδοξία να κλείσουμε μέσα στη Μ. Εβδομάδα” παραπέμποντας στην επιστροφή των θεσμών.

Οι θεσμοί επιστρέφουν αύριο, το μαρτύριο συνεχίζεται
Μετά το διάλλειμα της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν αύριο και τις επόμενες ώρες ξεκινούν και πάλι οι διαβουλεύσεις.

Τα χρονικά περιθώρια για την Αθήνα στενεύουν και σύμφωνα με τα όσα διαμηνύει η κυβέρνηση, στόχος είναι να καταγραφεί πρόοδος στο eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ, ώστε το αργότερο στις 26 Απριλίου να κλείσουμε.

Το σίγουρο είναι ότι το Ταμείο εξακολουθεί να πιέζει για περισσότερα μέτρα όπως και για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης, το γεγονός ότι το Μαξίμου παραδέχτηκε πως υπήρξε πρόταση για προληπτικά μέτρα, που δεν την έχει -ακόμη- αποδεχθεί.! Ωστόσο όπως αποκάλυψε συναρτά την τελική του στάση από το θέμα του χρέους.

Μάχη… με τα ποσοστά
Πέρα από τα παραπάνω όμως, μεγάλος πονοκέφαλος είναι και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αφού η κοινή γνώμη διαμορφώνεται σταθερά αρνητικά για την κυβέρνηση.

“Υπάρχει κόπωση, υπάρχει η επανάληψη των περσινών σεναρίων και κάπου είναι λογικό να εμφανίζεται αυτή η κάμψη” λένε στελέχη της κυβέρνησης στο iefimerida.gr, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “πράγματι έχει χαμηλή συσπείρωση σε σχέση με τη ΝΔ”.

Κυβερνητικές πηγές τέλος, επιχειρώντας να..διασκεδάσουν τις εντυπώσεις σημειώνουν πως πρόκειται απλώς για “αναξιόπιστα ευρήματα”, λέγοντας ότι “το πόσο κοντά είμαστε εκλογικά με τη ΝΔ φάνηκε στις εκλογές”.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το