Οικονομία

Αυριο το απόγευμα οι νέες συνομιλίες Τσίπρα-Γιούνκερ

TSIPRAS ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι νέες συνομιλίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση πιθανώς να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΚΤ, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

Κύκλοι των Βρυξελλών εκτιμούν ότι εντός των επόμενων δυο 24ωρων κρίνεται η πιθανότητα να επιτευχθεί οριστική συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Από νομοτεχνικής άποψης -σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega- οι απόψεις στην βελγική πρωτέυουσα συγκλίνουν στο ότι μπορεί οι συζητήσεις να συνεχιστούν μέχρι και τις 14 Ιουνίου.

Από την πολιτική όμως οπτική γωνιά, το διάστημα από σήμερα μέχρι το Σάββατο κρίνεται καθοριστικό καθώς στο μεσημέρι της μέρας αυτής οι κοινοτικοί παράγοντες θα αποχωρήσουν για μετάβαση στη Βαυαρία όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος της G7 σε επίπεδο ηγετών.

Εκεί η Άγκελα Μέρκελ δεν θα ήθελε να έχει παραμείνει ανοιχτό το ζήτημα της Ελλάδας και επιθυμεί σφοδρά συμφωνία τα επόμενα 24ωρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το