Οικονομία

Αύριο στο EwG το ελληνικό ζήτημα – Εκκρεμότητες στους πλειστηριασμούς

Σε θετική τροχιά βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο των συζητήσεων στο Euroworking Group σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί αύριο το πρωί, στο πλαίσιο των εργασιών του Euroworking Group.
Σχετικά με τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης (Ελληνικό και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί), οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κατάσταση κρίνεται σε γενικές γραμμές θετική.
Ειδικότερα, για το Ελληνικό, σημείωναν ότι υπάρχει ικανοποίηση, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση στο Ελληνικό.

Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι ικανοποιητική και έχει επιτευχθεί σχετικά καλή πρόοδος.
Νωρίτερα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των θεσμών μετά την ολοκλήρωση των επαφών με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να προβούν εγκαίρως στις αναγκαίες δράσεις για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα.
“Διεξήχθησαν εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν μέρος των προγραμμάτων του ΕΜΣ και του ΔΝΤ. Οι εργασίες θα συνεχιστούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες για την περαιτέρω πρόοδο και ολοκλήρωσή τους”, αναφέρει ο εκπρόσωπος των θεσμών.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το