Κατηγορίες: Ελλάδα

Αβραμόπουλος: Νικήτρια πρέπει να βγει μόνο η Ελλάδα

Έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια «για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία», απευθύνει με δήλωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει ως εξής:
«Ως Ευρωπαίος και Έλληνας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρώ καθήκον μου, αυτήν την ύστατη και κρίσιμη ώρα, να απευθύνω έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Τη στιγμή αυτή αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη.
» Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη, μόνο όταν βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Και ο λαός της να βρει εκεί και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Είναι αλήθεια, ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν υπάρχουν ανώδυνες αποφάσεις. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε, ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο υποχρεώσεις. Είναι και ευθύνη. Είναι ανάπτυξη και ευημερία. Είναι σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Είναι συμμετοχή σε μία γεωπολιτική ζώνη, προόδου, σταθερότητας και ασφάλειας.
» Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των ευθυνών μας και των περιστάσεων. Να αναλάβουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μαζί, το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας. Σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης. Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα ενωμένη να πατήσει σε στέρεο έδαφος και πάλι, κοιτώντας και προχωρώντας μόνο μπροστά. Ενώπιον αυτών των ευθυνών και της εθνικής προσπάθειας, κανένας δεν περισσεύει. Και κάτι ακόμα. Να μην χωριζόμαστε σε νικητές και ηττημένους. Διότι δεν θα υπάρχουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Από αυτήν την περιπέτεια, νικήτρια πρέπει να βγει μόνο η χώρα».

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τέλος χρόνου για το νέο AppleWatch – Εξαφανίζεται από τα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ

Τέλος χρόνου για το νέο Apple Watch, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η βραβευμένη ποιήτρια Μαρία Λαϊνά

Πέθανε, την Τετάρτη στις 16.30, ύστερα από σύντομη νοσηλεία, η ποιήτρια Μαρία Λαϊνά, που γεννήθηκε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Η απάτη τους δεν έπιασε – Της τηλεφώνησαν για να της πουν ότι τραυματίστηκε η κόρη της ενώ… δεν έχει παιδιά

Ένα νέο περιστατικό απόπειρας απάτης βλέπει το «φως» της δημοσιότητας όταν επιτήδειοι την κάλεσαν και…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του αστυνομικού

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία κηρύσσεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου…

27 Δεκεμβρίου 2023

Το ΣτΕ είπε «ναι» στην έκδοση Μαροκινού που φέρεται μέλος του ISIS

Το πράσινο φως έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την έκδοση 30χρονου Μαροκινού, ο οποίος…

27 Δεκεμβρίου 2023

Δ. Κουρέτας: Η Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή – Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με κάθε επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου…

27 Δεκεμβρίου 2023