Ελλάδα

Αβραμόπουλος: Είμαι υπέρ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αυξημένες αρμοδιότητες

avramopoulos.12.6.708 (1)

Η συνταγματική αναθεώρηση είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία, τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

O Επίτροπος, σε παρέμβασή του στην «Καθημερινή» υποστηρίζει την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες.

«Παραμένω συνεπής περισσότερο από ποτέ. Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ισχυρό πολιτειακό παράγοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες κατ’ ελάχιστον από αυτές του Συντάγματος του 1975», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος, επαναφέροντας την πρόταση που είχε καταθέσει από το 2011.

«Η άμεση εκλογή του Προέδρου θα προσδώσει κύρος στον θεσμό και στο αξίωμα και στη θεσμική τάξη της χώρας. Ο Πρόεδρος πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και συνεκτικά προς όφελος του έθνους όπου απαιτηθεί, σε αρμονική συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα, την κοινωνία και το λαό μας», τονίζει ακόμη ο Επίτροπος.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται Νέο Καταστατικό Χάρτη. Διότι έχουμε μπει πλέον για τα καλά σε νέα μεταπολιτευτική περίοδο. Με την τελευταία πράξη του σκηνικού της τελευταίας δεκαετίας, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην εξουσία, έχει επέλθει σε μεγάλο βαθμό, εκ των πραγμάτων συμφωνία αρχών ως προς τη θέση της χώρας μας στον κόσμο και στην Ευρώπη, πέρα και πάνω από θεμιτές διαφορές και διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων», καταλήγει ο Έλληνας Επίτροπος.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το