Τοπικά

«Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» από Βόλο και Πήλιο έως Αλμυρό και Βελεστίνο

Ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», πιστός στις αρχικές του εξαγγελίες και δεσμεύσεις, συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τον θεσμό των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2017».
Το καλοκαίρι του 2014 ιδρύθηκε η «Μαγνήτων Κιβωτός» και αμέσως με πρόταση του μητροπολίτη Ιγνάτιου και προέδρου του φορέα, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις». Από την πρώτη στιγμή, αγκαλιάστηκαν από το κοινό της Μαγνησίας και η ζήτηση της τέλεσής τους έγινε αντικείμενο διεκδίκησης.
Αυτό αποτέλεσε και την αφορμή να δημιουργηθεί ο πρώτος θεσμός του φορέα.
Και τον περσινό Αύγουστο διοργανώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές, έγιναν περισσότερο γνωστές στους πιστούς και τις αναζήτησαν σε περισσότερες περιοχές.
Έτσι και φέτος θα καλύψουν ολόκληρο το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και βέβαια σε διαφορετικές περιοχές.
Αυτόν τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της Μητρόπολης, από την Αγιά μέχρι τις Αφέτες και από τη Ζαγορά μέχρι τον Βόλο, την περιοχή Αλμυρού και του Βελεστίνου.
Η Ορχήστρα «Ιωνία» με τον Βασίλη Αγροκώστα, η «Ραστωδία» του Ζήση Γεωργαλιού και το παραδοσιακό συγκρότημα του Κώστα Μούτου, με τον Νίκο Καρακώστα στο κλαρίνο και τη Μαρίνα Μπαρούτα στο τραγούδι, θα παρουσιάσουν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά, και ο Ηλίας Λιαμής, με τον Δημήτρη Καραβασίλη θα αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους. Παράλληλα σε κάθε περιοχή, θα παρουσιάζονται και τοπικές γεύσεις, στο πνεύμα των ημερών και του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού».
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα κ. Ιγνάτιος, θα αναφερθεί αναλυτικά στην καθιέρωση του θεσμού, το οριστικό πρόγραμμα, τους στόχους και τις προοπτικές των εκδηλώσεων, σε συνέντευξη Τύπου που προγραμματίστηκε για την προσεχή Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αναλήψεως. Επιπλέον θα κάνει ένα μικρό απολογισμό για τα τρία χρόνια δράσης και παρεμβάσεων της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το