Θ Plus

Avengers Endgame: Ξεπέρασε τον Τιτανικό, ετοιμάζεται για το Avatar

Μόλις 10 ημέρες χρειάστηκε η τελευταία ταινία της Marvel: «Avengers: Endgame» για να ξεπεράσει σε έσοδα τον μυθικό «Τιτανικό» που δημιούργησε ο Τζέιμς Κάμερον το μακρινό 1997.
Από εδώ και στο εξής ο «Τιτανικός» με τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office αποτελεί την τρίτη πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών καθώς το «Endgame» έχει μόλις σε 10 ημέρες προβολής, εισπράξεις 2.188 δισ. δολαρίων.

Στην κορυφή, ωστόσο, βρίσκεται ακόμα ο σπουδαίος Καναδός σκηνοθέτης με την έτερη τεράστια επιτυχία του, το «Avatar», το οποίο βγήκε στους κινηματογράφους το 2009 και είχε έσοδα 2.7 δισεκατομμύρια. Αξίζει όμως να σημειωθεί, πως η ιστορική πλέον διαστημική περιπέτεια του Κάμερον κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα των 2 δισ. δολαρίων έπειτα από 47 ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Επιπλέον, δεδομένου ότι η ταινία παιζόταν κατά κύριο λόγο σε 3D, τα εισιτήρια ήταν λίγο ακριβότερα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το «Endgame» θα κατακτήσει πολύ σύντομα την κορυφή, ειδικά εάν υπολογίσει κανείς πως η ταινία θα προβάλλεται για τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα παγκοσμίως αντιλαμβάνεται ότι τα έσοδά της θα είναι… τρομακτικά. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και τις πιο δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις, η ταινία αναμένεται να γίνει η πρώτη που ξεπερνά τα 3 δισ. δολάρια.

Στη Βόρεια Αμερική το «Endgame» έχει κάνει ήδη 620 εκατομμύρια έσοδα ,κάτι που το τοποθετεί στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας. Όσον αφορά την Ευρώπη και την Ασία το νούμερο είναι εξίσου υπέρογκο με 1.56 δισεκατομμύρια.
Φυσικά τα τεράστια έσοδα της ταινίας δίνουν τη δυνατότητα στη Μάρβελ – και κατ΄ επέκταση στη Disney- να προσφέρει στους πρωταγωνιστές της εξωφρενικά μεγάλα ποσά που προκαλούν ίλιγγο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το