Τοπικά

Αθωώθηκαν δύο γυναίκες που κατηγορούνταν για «φρουτάκια» σε ίντερνετ καφέ στη Ν. Ιωνία

Αθώες έκρινε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας μία 50χρονη Ρουμάνα, ιδιοκτήτρια ίντερνετ καφέ στη Ν. Ιωνία και την 46χρονη Ελληνίδα σερβιτόρα του καταστήματός της, που κατηγορούνταν για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, εγκατάσταση και λειτουργία τους.
Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί στις 29 Οκτωβρίου 2014 στο κατάστημα στη Ν. Ιωνία, ύστερα από έρευνα που είχαν διεξάγει αστυνομικοί της Ασφάλειας.
Οι δύο συλληφθείσες είχαν παραπεμφθεί τότε στην Ανάκριση και με βούλευμα είχαν παραπεμφθεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.
Χθες το δικαστήριο τις απάλλαξε από τις κατηγορίες, διότι δεν αποδείχθηκε καμία από τις πράξεις που κατηγορούνταν και δεν στοιχειοθετούνταν τα αδικήματα, για τα οποία παραπέμφθηκαν.

Ο εισαγγελέας πρότεινε μετατροπή της κατηγορίας σε εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων χωρίς τη νόμιμη πιστοποίηση, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.
Όταν είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2014, είχε ανακοινωθεί από την Αστυνομία, ότι είχαν αναπτύξει στο ίντερνετ καφέ, 15 πλήρη συστήματα υπολογιστών, μέσω των οποίων παιζόταν το παράνομο παιχνίδι «φρουτάκια». Μάλιστα εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα βρίσκονταν δύο πελάτες – παίκτες, ένας 73χρονος και μία 45χρονη, ενώ στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί και ειδικά συστήματα καταγραφής χώρου. Οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει τους υπολογιστές, 1.400 ευρώ και 5.175 αποδείξεις προπληρωμένων καρτών, συνολικής αξίας 289.540 ευρώ.

Στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελούταν από μία κάμερα, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας των εσωτερικών χώρων του καταστήματος. Οι δύο παίκτες που είχαν συλληφθεί, είχαν αφεθεί ελεύθεροι.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο γυναικών, δικηγόρος Βόλου Γ. Σκαλίμης υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι δεν στοιχειοθετήθηκε η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος και δεν αποδείχθηκε η τέλεση της πράξης και συγκεκριμένα οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή του καταστήματος με τους πελάτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το