Τοπικά

Αθώος ο υπάλληλος που γιαούρτωσε διευθυντή του ΙΚΑ Βόλου

Αθώο έκρινε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ, που κατηγορούνταν ότι είχε ρίξει γιαούρτια και ότι είχε δυσφημίσει τον διευθυντή του τοπικού καταστήματος. Σημειώνεται ότι η δίκη είχε αναβληθεί πέρυσι, λόγω της αποχής των δικηγόρων.
Πρόκειται για το περιστατικό που είχε αναστατώσει προ τριετίας το ΙΚΑ Βόλου και είχε ως συνέπεια τη θέση σε αργία για 30 ημέρες του υπαλλήλου, που κατηγορούνταν για τη ρίψη γιαουρτιών και τη δυσφήμιση του διευθυντή, ενώ ο τελευταίος είχε μετατεθεί στο υποκατάστημα Ανατολικής Λάρισας, από το οποίο και επανέκαμψε στου Βόλου.

 
Ο υπάλληλος κατηγορούνταν ότι είχε ρίξει τρία-τέσσερα γιαούρτια στον διευθυντή του καταστήματος στις 23 Οκτωβρίου του 2014 και ότι τον είχε δυσφημίσει.
Επίσης κατηγορούνταν ότι ψευδώς είχε καταγγείλει τον διευθυντή του καταστήματος, πως είχε αρνηθεί να εφαρμόσει τον πίνακα μοριοδότησης της διοίκησης στις κρίσεις και να τοποθετήσει τον κατηγορούμενο προϊστάμενο σε κενή θέση. Την ίδια καταγγελία ο υπάλληλος κατηγορούνταν πως είχε κάνει και στο παρελθόν εις βάρος του διευθυντή.
Οι μάρτυρες και ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος του ΙΚΑ στις καταθέσεις τους χθες αναφέρθηκαν στο περιστατικό και τόνισαν την εμφάνιση των τηλεοπτικών καμερών στον χώρο της υπηρεσίας, λίγα λεπτά μετά το συμβάν. Μία μάρτυρας εξάλλου, υπάλληλος του ΙΚΑ Βόλου, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος βγαίνοντας από το γραφείο του διευθυντή μετά το γιαούρτωμα, τον είχε αποκαλέσει αλήτη, καταρρακώνοντας το ήθος και την αξιοπρέπειά του.

 
Ο κατηγορούμενος πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ και δράστης του γιαουρτώματος, που σήμερα έχει συνταξιοδοτηθεί, απουσίαζε από την χθεσινή ακροαματική διαδικασία.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συμπεριφορά του δράστη του γιαουρτώματος ήταν καταφρονητική σε βάρος του προϊσταμένου του, θίγοντας την τιμή και την υπόληψη του εγκαλούντα. Η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ζήτησε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο κατηγορούμενος. Το Δικαστήριο αποφάσισε τελικά να κριθεί αθώος ο κατηγορούμενος για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, καθώς δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, ενώ έπαυσε υφ’ όρων την κατηγορία της εξύβρισης βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το