Τοπικά

Αθώος ο πρώην Δήμαρχος Σούρπης για απ’ ευθείας αναθέσεις έργων

Αθώοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ο πρώην Δήμαρχος Σούρπης κ. Κων. Καραγκιόζογλου και έξι συνεργάτες του (υπάλληλοι και δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην Δήμου) για απ’ απευθείας αναθέσεις 27 έργων συνολικού κόστους 1.924.000 ευρώ το 2010.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ο πρώην Δήμαρχος και οι έξι συνεργάτες του ήταν για απιστία στην υπηρεσία και άμεση συνέργεια σε απάτησε βάρος του δημοσίου με όφελος που υπερέβαινε τις 150.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τον Δεκέμβριο του 2009 η περιοχή της Σούρπης υπέστη μεγάλες ζημιές από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Σούρπης είχε απασχολήσει έντονα την κοινωνική και πολιτική ζωή και ήταν χαρακτηριστικό ότι το χωριό είχε επισκεφθεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον τότε Υφυπουργό Υποδομών για να υπάρχει πλήρης εικόνα της Πολιτείας από την καταστροφή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και με στόχο να ακολουθήσει κρατική συνδρομή για την επιστροφή στην ομαλότητα με την επιδιόρθωση των ζημιών.
Ακολούθησαν, λίγους μήνες αργότερα, απ’ ευθείας αναθέσεις έργων (όπως τοίχοι αντιστήριξης, διάνοιξη δρόμων, βατότητα αγροτικής οδοποιίας κ.λ.π.) από την πλευρά του Δήμου, κάτι που είχε καταγγελθεί και είχε δημοσιοποιηθεί.
Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα η Εισαγγελία Βόλου είχε διατάξει αυτεπάγγελτα έρευνα, που κατέληξε στην σύνταξη κατηγοριών και παραπομπή του πρώην Δημάρχου και έξι συνεργατών του.
Η υπόθεση έκλεισε για τον κ. Καραγκιόζογλου και τους πρώην συνεργάτες του με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας όπου τονίστηκε ότι τα έργα είχαν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος γι’ αυτό και έγιναν απ’ ευθείας αναθέσεις, κάτι που προβλέπει άλλωστε – όπως αναφέρθηκε – και ο Νόμος.
Το δικαστήριο ομόφωνα δέχθηκε τα στοιχεία και τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και οδηγήθηκε ομόφωνα στην απόφασή του.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μήνυμα της Υφυπουργού Ζέττας Μ. Μακρή για την Σαρακοστή

Καλά Κούλουμα! Καλή Σαρακοστή από τον τόπο μας, από την πατρογονική γη, από τις ρίζες…

18 Μαρτίου 2024

Long Covid: Mελέτη υποβαθμίζει το σύνδρομο – «Δεν είναι χειρότερο από τη γρίπη»

Το Long Covid μπορεί να μην διαφέρει από άλλα μετα-ιικά σύνδρομα, όπως αυτά που παρουσιάζονται…

18 Μαρτίου 2024

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν – «Η λάβα μπορεί να χυθεί στον Βόρειο Ατλαντικό αν συνεχίσει έτσι»

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Ισλανδία λόγω μιας ακόμη ηφαιστειακής έκρηξης στη χερσόνησο…

18 Μαρτίου 2024

Τύρναβος: Αναβιώνει το «έθιμο του φαλλού» που κρατά από το 1898 – Τι συμβολίζει και πώς διατηρείται

Οι παραδόσεις στην περιοχή του Τυρνάβου της Λάρισας αναβιώνουν κάθε χρόνο με έθιμα την περίοδο…

18 Μαρτίου 2024

Αλλαγή ώρας σε θερινή – Πότε γυρνάμε τους δείκτες μπροστά

Η ώρα θα αλλάξει σε θερινή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, με τους δείκτες των…

18 Μαρτίου 2024

Δύο συλλήψεις για ηχορύπανση στον Βόλο

Συνελήφθησαν, σήμερα  τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, δύο άνδρες,…

18 Μαρτίου 2024