Τοπικά

Αθώος κρίθηκε 28χρονος Βολιώτης – Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με 4 ανθρωποκτονίες και 15 ληστείες στη Μαγνησία

Κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που λήστευε ηλικιωμένους, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν μάλιστα χάσει την ζωή τους και χθες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, που τον έκρινε ομόφωνα αθώο και με εισαγγελική πρόταση.

Πρόκειται για 28χρονο Βολιώτη, που κατηγορούταν ότι είχε συμμετάσχει στη ληστεία ηλικιωμένης στο σπίτι της, στη Ν. Δημητριάδα Βόλου, τον Αύγουστο του 2009. Είχε συλληφθεί στις 30 Νοεμβρίου 2016. Μάλιστα η ηλικιωμένη είχε χάσει την ζωή της τότε, στη διάρκεια της ληστείας. Η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί το 2011, ενώ συνολικά είχε διαπράξει τέσσερις ανθρωποκτονίες και 30 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε Βόλο και Λάρισα.

Οι δράστες επέλεγαν προσεκτικά τους στόχους τους, ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα, που δεν μπορούσαν να τους αντισταθούν. Η δράση της οργάνωσης, όπως διαπιστώθηκε, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2009 και ολοκληρώθηκε με την εξάρθρωσή της το 2011, ενώ στους δράστες είχαν επιβληθεί ποινές πολλάκις ισοβίων κάθειρξης.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν τελέσει στην περιοχή της Μαγνησίας τέσσερις ανθρωποκτονίες, 15 ληστείες και μια κλοπή και στην περιοχή της Λάρισας 15 ληστείες και 4 κλοπές. «Εγκέφαλος» ήταν 25χρονος Αλβανός, ο οποίος ζούσε στη Λάρισα μαζί με μια Ελληνίδα, ενώ η σπείρα απαρτιζόταν από Αλβανούς, Ρουμάνους και Έλληνες. Και στις τέσσερις περιπτώσεις των θανάτων ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου (1 άνδρας και 3 γυναίκες), οι δράστες φίμωσαν τα θύματά τους με αυτοκόλλητη ταινία, τους έδεσαν χέρια και πόδια και τους χτύπησαν αλύπητα, με αποτέλεσμα να μην αντέξουν και να ξεψυχήσουν. Στις τρεις εκ των ληστειών είχε ταυτοποιηθεί η ύπαρξη γενετικού υλικού (DNA) των δραστών στις οικίες των ανήμπορων θυμάτων τους.

Σε μία από τις ταυτοποιήσεις είχε βρεθεί και το αποτύπωμα του 28χρονου στο σπίτι της ηλικιωμένης στη Ν. Δημητριάδα και εξαιτίας αυτού κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της θανατηφόρου ληστείας, για να κριθεί αθώος ομόφωνα. Τον 28χρονο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Βόλου Βας. Μπρούζος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το