Τοπικά

Αθώος 73χρονος Λαρισαίος για αποπλάνηση ανηλίκου

dikastirio

Αθώος κατά πλειοψηφία 4-3 κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ένας 73χρονος κάτοικος νομού Λάρισας που κατηγορούνταν για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. Οι τέσσερις ένορκοι έκριναν πως ο εν λόγω -μέχρι πρότινος- κατηγορούμενος είναι αθώος λόγω αμφιβολιών, κάτι για το οποίο διαφώνησαν όμως οι τρεις τακτικοί δικαστές.

Σε πρώτο βαθμό ο Λαρισαίος συνταξιούχος είχε καταδικαστεί με 7 χρόνια κάθειρξης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας για αποπλάνηση 8χρονου αγοριού στο σπίτι του σε χωριού του Νομού Λάρισας το έτος 2010.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως είναι αθώος ενώ τόνισε πως κατά το παρελθόν είχε βοηθήσει την οικογένειά του παιδιού σε αγροτικές εργασίες. Το μόνο που παραδέχθηκε ήταν πως έδωσε μόνο ένα 5ευρω στο παιδί χωρίς όμως να προβεί σε καμία άλλη πράξη για την οποία κατηγορούταν.

Η υπεράσπιση στάθηκε κυρίως στην έκθεση του παιδοψυχίατρου για τον οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι ένας ειδικός επιστήμονας που έχει μεγάλη εμπειρία και έχει δει πολλά περιστατικά» ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει διήγηση από το ίδιο το παιδί αλλά μόνο από την μητέρα καθώς υπογράμμισε πως το παιδί δεν απάντησε ούτε στις κλειστού τύπου ερωτήσεις που τέθηκαν από τους πραγματογνώμονες. Η υπεράσπιση επίσης στάθηκε στο ότι ενώ το παιδί διαγνώστηκε με νοητική στέρηση κάτι τέτοιο δεν το παραδέχθηκε η μητέρα του στο δικαστήριο παρά μόνο πως χρειάζεται λογοθεραπευτή.

Η εισαγγελέας της έδρας από την πλευρά της τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι προφανές πως τις περιγραφές τις βίωσε και πως δεν ήταν της φαντασίας του. Αποδεικτικό στοιχείο» είπε είναι «η ίδια η περιγραφή του παιδιού με λιτό και δυνατό τρόπο».

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το