Τοπικά

Αθώοι κρίθηκαν 67 για την υπόθεση παράνομου τζόγου στη Μαγνησία – Καταδίκες με αναστολή σε δέκα άτομα

Έπεσε χθες η αυλαία μιας πολύκροτης υπόθεσης που απασχόλησε 7 χρόνια την κοινωνία της Μαγνησίας, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εξέδωσε την ετυμηγορία του για την υπόθεση παράνομου τζόγου, καταδικάζοντας 10 από τους 77 συνολικά κατηγορούμενους σε διάφορες ποινές, ενώ οι υπόλοιποι 67 ή κρίθηκαν αθώοι ή παύτηκε η εναντίον τους δίωξη λόγω παραγραφής.

Ειδικότερα χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αργά το απόγευμα, μετά από αρκετές διακοπές και αναβολές με αποτέλεσμα η δίκη να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε τις ποινές για τους 10 που κρίθηκαν ένοχοι.
Ο φερόμενος ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούταν για εγκατάσταση, διεξαγωγή παράνομου στοιχηματισμού και νομιμοποίηση εσόδων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και 10 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος. Του αναγνωρίστηκαν ακόμα δύο ελαφρυντικά αυτά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Παράλληλα άλλοι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών μετατρέψιμες προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ οι υπόλοιποι σε ποινές τριών ετών με αναστολή.
Οι παραπάνω κατηγορούνταν για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων και παράνομη εγκατάστασή τους κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά και για παράνομη νομιμοποίηση εσόδων για διάστημα ενός έτους.

Οι 67 κατηγορούμενοι κρίθηκαν από το δικαστήριο αθώοι για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, όπως για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ παύτηκε και η εναντίον τους δίωξη για απάτη μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σημειώνεται ότι αρχικά κατηγορούνταν 78 άτομα, αλλά ο ένας έφυγε από τη ζωή προτού να βγει η ετυμηγορία.
Υπενθυμίζεται πως μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας του Νομού τον Δεκέμβριο του 2012 είχαν συλληφθεί δεκάδες άτομα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που διοργάνωνε παράνομα στοιχήματα, αποκομίζοντας σύμφωνα με το κατηγορητήριο τεράστια κέρδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το