Τοπικά

Αθώοι για σύσταση συμμορίας κρίθηκαν τέσσερις Βολιώτες

Αθώους έκρινε χθες το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τέσσερις Έλληνες, που είχαν συλληφθεί στις 22 Δεκεμβρίου του 2015 στο Βόλο, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Οι τέσσερις κατηγορούνταν πως ήταν μέλη οκταμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά σε Μαγνησία και Αττική και είχε εξαρθρωθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ενώ στην επιχείρηση είχαν συμβολή και αστυνομικοί του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων. Η οργάνωση αποτελούνταν από οκτώ άτομα, όλοι Βολιώτες πλην ενός Αθηναίου, από τα οποία τρία ήταν τα ηγετικά στελέχη που κατεύθυναν την δράση της και άλλα πέντε άτομα είχαν περιφερειακό ρόλο. Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου είχαν συλληφθεί τα έξη μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά, ενώ τα άλλα δύο μέλη εξέτιαν ποινές φυλάκισης για άλλα αδικήματα. Τα μέλη διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες προμηθεύονταν κυρίως από την Αθήνα.

Ειδικότερα πρόκειται για τρεις Έλληνες, δύο άνδρες ηλικίας 49 και 58 ετών και μία 36χρονη γυναίκα, που ήταν τα ηγετικά στελέχη, ενώ η γυναίκα είναι ζευγάρι με τον 49χρονο και διαμένουν σε ιδιόκτητη κατοικία κοντά στον Κραυσίδωνα. Κι ενώ έβγαζαν πολλά χρήματα από το εμπόριο της ηρωίνης, εντούτοις διέθεταν κάρτα σίτισης και κάρτα αλληλεγγύης! Ο 58χρονος είναι Αθηναίος και διέμενε στην Καλλιθέα. Οι άλλοι πέντε που δρούσαν περιφερειακά είναι άνδρες ηλικίας 34, 30, 42, 39 και 34 ετών.
Τα τρία ηγετικά μέλη της οργάνωσης είχαν καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο κακουργημάτων, ενώ οι τέσσερις από τους πέντε που είχαν περιφερειακό ρόλο, κρίθηκαν χθες αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που συζήτησε την υπόθεση πρωτόδικα, με το αιτιολογικό ότι ήταν εξαρτημένοι και δεν έκαναν διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά τα είχαν για δική τους χρήση.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης είχαν διενεργηθεί έρευνες σε οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες είχαν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, ένα κιλό ηρωίνης περίπου, ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, οχήματα και μεγάλο χρηματικό ποσό. Η ποσότητα ηρωίνης που κατηγορούνταν ότι είχαν διακινήσει για ένα δίμηνο, υπολογιζόταν σε 1.200 γραμμάρια τουλάχιστον, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της ξεπερνούσαν τις 40.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το