Τοπικά

Αθώοι πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

Αθώα έκρινε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον πρόεδρο και τέσσερα μέλη της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, την περίοδο από 21 Ιουνίου μέχρι 20 Οκτωβρίου 2013, που κατηγορούνταν για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Παράλληλα το δικαστήριο έπαυσε τη δίωξη εις βάρος τους για μη έγκαιρη παράδοση εγγράφων, που τους είχαν ζητηθεί από ορκωτό ελεγκτή (παράβαση του άρθρου 63γ του νόμου 2190/1920), με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ειδικότερα οι πέντε κατηγορούνταν ότι «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν σε διάταξη δικαστικής απόφασης, με την οποία υποχρεώθηκαν σε πράξη, που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και που η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούλησή τους». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι «με πρόθεση παραβίασαν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, καθώς εντός της ταχθείσας προθεσμίας από το δικαστήριο για τη διενέργεια του έκτακτου ελέγχου, δεν συμμορφώθηκαν με το διατακτικό της, αφού αρνήθηκαν να χορηγήσουν στον ορκωτό ελεγκτή που είχε επιλεγεί, τα εταιρικά έγγραφα που τους ζητήθηκε κατ’ επανάληψη από αυτόν, είτε δια αλληλογραφίας, είτε δια τηλεφώνου, αλλά και με επιτόπιες επισκέψεις του, προκειμένου να τα παραλάβει, για να διενεργήσει τον έλεγχο και επιπροσθέτως επιχείρησαν να προκαθορίσουν την αμοιβή του, μη αποδεχόμενοι το διατακτικό της ανωτέρω απόφασης, που όριζε ότι η αμοιβή θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, με αποτέλεσμα να μην διενεργηθεί ο έλεγχος εντός της ταχθείσας από το δικαστήριο προθεσμίας , παραβιάζοντας έτσι με πρόθεση το διατακτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου».
Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, κατέρριψαν τους ισχυρισμούς περί παραβίασης της δικαστικής απόφασης, επισημαίνοντας πως οι πέντε κατηγορούμενοι δεν έφεραν εμπόδια στον έλεγχο του ορκωτού, ενώ δεν ζημιώθηκε η εταιρεία. Όπως τόνισαν, δεν υπήρχε σαφής καθορισμένος τρόπος, για το πώς θα διενεργούταν ο έλεγχος και για το πώς θα καθοριζόταν η αμοιβή του ορκωτού ελεγκτή. Απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το