Τοπικά

«Αθώοι» όλοι οι «κατηγορούμενοι»

επιτροπή ζωής -μπέος

Παραβάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, «δικαιώθηκαν» από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, που στην πρώτη της συνεδρίαση μοίρασε «συγχωροχάρτια», στο όνομα της επιβίωσης των επιχειρήσεων. Εισηγήσεις της  αρμόδιας υπηρεσίας για ανακλήσεις αδειών δεν έγιναν αποδεκτές . Πολλές υποθέσεις αναβλήθηκαν , με τον πρόεδρο της Επιτροπής Α. Μπέο να δηλώνει ότι πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να ακολουθούν τη νομιμότητα για να μην υποστεί κανείς από τον δήμο ποινές για παράβαση καθήκοντος…

Με όλες τις εισηγήσεις του δημάρχου συμφώνησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, του Μ. Πατσιαντά.

Στο μεταξύ , όπως έγινε γνωστό η υπηρεσία βιώσιμης κινητικότητας  εντόπισε 14 περιπτώσεις πολιτών που κατείχαν θέσεις ΑμεΑ, χωρίς να τις δικαιούνται. Η «φάμπρικα» όμως έκδοσης αδειών θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, μέσα στην πόλη συνεχίζεται. Η Επιτροπή εξέδωσε νέες άδειες και μάλιστα σε άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%, τα οποία δεν μετακινούνται καν.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να μην αποδέχεται ο δήμος Βόλου την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της πόλης, ωστόσο δεν εξαρτάται από τον ίδιο η έκδοση αδειών.

Τέλος, αποφασίστηκε να κινηθεί ο δήμος Βόλου νομικά για να διεκδικήσει εκτάσεις στη Μακρινίτσα, τις οποίες ο Οργανισμός Κτηματολογίου απέδωσε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, με αποτέλεσμα να χάνονται δικαιώματα σε πηγές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το