Παραπολιτικά

Αθώοι και ανυποψίαστοι

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΤΕΕ στην ουσία απολογήθηκαν η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου και ο εκπρόσωπος του φορέα για την θετική ψήφο που έδωσαν στη διάνοιξη της Καραμπατζάκη χωρίς να δουν έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο φάκελο και χωρίς να διασφαλίσουν πως ο δρόμος θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, με συγκεκριμένα έργα.
Η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου μάλιστα και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ, που με σκωπτικό ύφος αντιμετωπίστηκε από τους συναδέλφους του για τη στάση που κράτησε χωρίς να ενημερώσει κανέναν, υποστήριξαν πως θα άρουν την ψήφο «εμπιστοσύνης» στον Δήμο Βόλου και στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας αν δεν κατατεθεί άμεσα συγκεκριμένος σχεδιασμός με όλα τα δεδομένα. Χθες απέσυρε την ψήφο του ο Τ. Σαλίων γιατί ο Δήμος «επιθετικά» αποφάσισε να δρομολογήσει εξελίξεις.
Σε μια «στροφή» 180 μοιρών, περιγράφηκε και από την εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου στη συνεδρίαση ένα μοντέλο για το πώς φαντάζεται η ίδια τη βιώσιμη κινητικότητα και εξήγησε ότι σύμφωνα με το δικό της σκεπτικό έδωσε την θετική της ψήφο. Ένα σκεπτικό που δεν αποτυπώθηκε όμως από την Επιτροπή στην οποία συμμετείχε.
Παρουσίασε ως πρότυπο, την ασφάλεια που παρέχουν οι υποδομές σε περιοχές όπως το κέντρο του …Νotting Hill. Το δικό μας μυαλό τουλάχιστον εκεί «ταξίδεψε» όταν ακούγαμε τις περιγραφές της. Σε ωραίες εικόνες μιας απόλυτα οργανωμένης κοινωνίας, που εφαρμόζει κανόνες τάξης, σε όλο το εύρος και φάσμα των δραστηριοτήτων της.
Περιέγραφε εικόνες που στο χάος που βιώνει ο Βόλος στα θέματα οργάνωσης, μοιάζουν με όνειρο απατηλό. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι τοποθετήσεις αφορούσαν «ψιλό γαζί δούλεμα» στους μηχανικούς που μετείχαν στη συνεδρίαση για να επισκιαστεί η απόφαση της υπερψήφισης μιας δημοτικής πρότασης, χωρίς να λάβουν κανένα σχέδιο. Πιστεύουμε ότι απλά είναι άνθρωποι αισιόδοξοι, με θετικές σκέψεις, άνθρωποι που δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι τους λέει ο καθένας, όποιος και να είναι αυτός, αθώοι και ανυποψίαστοι επιστήμονες από την επαρχία…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το