Ελλάδα

Αθώα η καθηγήτρια που είχε μηνύσει ο Κασιδιάρης

kathigitria-kasidiaris
Αθώα έκρινε το Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη, η οποία δικάστηκε για τις κατηγορίες της ψευδορκίας και συκοφαντικής δυσφήμισης του κατηγορουμένου μετά από μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη.

Το δικαστήριο, στο οποίο προσήλθε με εντολή της Έδρας ο βουλευτής, έκρινε ότι η καθηγήτρια λόγω «μη συγκρότησης της αντικειμενικής υπόστασης των αδικημάτων». Η υπόθεση αφορά την μαρτυρία της κ. Μαυρή-Βαβαγιάννη σχετικά με επίθεση σε βάρος φοιτητή το 2007 στην Πανεπιστημιούπολη από ομάδα ατόμων. Η καθηγήτρια ήταν αυτόπτης του περιστατικού και είχε καταθέσει τα στοιχεία του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη. Για την υπόθεση αυτή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών και αμέσως μετά μήνυσε την καθηγήτρια.

Ο μηνυτής δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί την δίωξη της καθηγήτριας υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει αν η αντίδικος του «είχε κάποιο δόλο για την προσβολή της υπόληψης μου». Αναγνώρισε ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης, πως η καθηγήτρια όφειλε να πράξει αυτό που έκανε, δηλαδή να δώσει στις αρχές τον αριθμό του αυτοκινήτου που είχε εμπλακεί στην επίθεση.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πανεπιστημιακός δήλωσε: «Μετά από εννέα χρόνια, ήρθε μία νίκη ενάντια σε αυτούς που προτρέπουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα κοινά και να μην καταγγέλει αυτά που βλέπει. Δεν είναι προσωπική αλλά για όλους».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων συνάδελφοι της κατηγορουμένης, καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ πολλοί ακόμη συνάδελφοι και φίλοι της βρισκόταν από νωρίς στην Ευελπίδων για της συμπαρασταθούν. Αθωωτική πρόταση υπέβαλε και ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος έκρινε πως δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που της αποδόθηκαν.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το