Τοπικά

Άθλιες οι συνθήκες του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και την ανάγκη επίλυσης του κτιριολογικού προβλήματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την προχθεσινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Εξωραϊστική Λέσχη.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, όπως και ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Βόλου, έχει κατ’ επανάληψη και εντατικά ασχοληθεί με την ανάδειξη του ζητήματος, για την επίλυση του οποίου – όπως έχει εξελιχθεί – ύψιστο διακύβευμα πρέπει να αποτελεί η συμπλεκτική εξασφάλιση ενός σύγχρονου και προοπτικά λειτουργικού δικαστικού μεγάρου, χωρίς δογματισμούς και ανεπίτρεπτες έριδες για το σημείο, που θα το φιλοξενεί. Η επίτευξη του παραπάνω στόχου προϋποθέτει οργανωμένη συστράτευση και εργώδη διεκδίκηση εκ μέρους όλων των κεντροβαρών φορέων της πόλης, που όμως εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου, ως ζήτημα ήσσονος σημασίας, στερώντας από την απαιτούμενη διεκδίκηση κρίσιμο όγκο και δυναμική», σημείωσε ο Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΔΣΒ άφησε αιχμές για ορισμένα προβλήματα μεταξύ δικηγόρων και δικαστών, λέγοντας: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, ειλικρίνειας και συναντίληψης που χαρακτηρίζει σχέσεις του Συλλόγου με τη Διεύθυνση του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας Βόλου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Οι λύσεις που δόθηκαν σε συγκεκριμένα ζητήματα, που απασχόλησαν τους συναδέλφους (συνολικά ή και μεμονωμένα) κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με την κ. προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Βόλου, αποτελούν έναν οδικό χάρτη για τη βέλτιστη αντιμετώπιση παρόμοιων ζητημάτων που τυχόν ανακύψουν στο μέλλον. Οι απόλυτα μεμονωμένες περιπτώσεις ακατανόητα προσβλητικών συμπεριφορών που αντιμετωπίζουν μέλη του Συλλόγου από απειροελάχιστους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, όχι μόνο δεν συνάδουν με την αξιοπρέπεια που οφείλει να διέπει την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, αλλά περαιτέρω μαρτυρούν ότι οι συγκεκριμένοι λειτουργοί, δεν έχουν επαρκή αίσθηση του θεσμικού κύρους και της βαρύτητας του λειτουργήματός τους.

Σε αυτές τις όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, που αδικαιολόγητα σκιάζουν και αδικούν τη συλλειτουργία μας, ο Σύλλογος και εγώ προσωπικά είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, για τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς άσκησης του λειτουργήματός μας, ακόμα και με θαρραλέες ρήξεις, απαλλαγμένες από τον φόβο του προσωπικού κόστους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το