Ελλάδα

Αθήνα: Ενταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Επεισόδια, χημικά και προσαγωγές

Ενταση σημειώθηκε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη Βουλή. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Βίντεο από το Σύνταγμα

Ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Λόγω του συλλαλητηρίου διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το