Τοπικά

Αθηνά Ανεστοπούλου: Όμορφη η ζωή και με τέσσερις αισθήσεις

Η Αθηνά Ανεστοπούλου πρόσφατα επανεκλέχθηκε στην προεδρία του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ «Πειρατές». Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, από το 2016 που ασχολείται με τα διοικητικά του σωματείου, δεν έχει πάψει στιγμή να αντιμετωπίζει τη ζωή με αισιοδοξία και να βλέπει με θετική ματιά όσα συμβαίνουν γύρω της.
Η κ. Ανεστοπούλου αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης εκ γενετής: «Όταν ήμουν βρέφος, πέρασα ιλαρά με υψηλό πυρετό. Αυτό προκάλεσε εγκεφαλίτιδα, που κατέστρεψε το οπτικό νεύρο. Άλλα παιδιά με παρεμβολιακή αντίδραση, είχαν πολλαπλές αναπηρίες. Εντούτοις, έμαθα να «βλέπω» και να κινούμαι με τον δικό μου τρόπο».
Βρέθηκε στον Βόλο τον Αύγουστο του 2009, όταν και πήρε μετάθεση από την Κρήτη. «Εργαζόμουν ως εκπαιδευτικός στην ειδική αγωγή από το 2002. Πριν από εννέα χρόνια ήμουν αναπληρώτρια καθηγήτρια στα Χανιά. Πλέον έχω συνταξιοδοτηθεί. Πήγαινα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2009 πήρα μετάθεση σε ειδικό σχολείο του Βόλου, όπου και «ριζώσαμε» με την οικογένειά μου. Κάναμε και μεταδημότευση, αφού τώρα ζούμε μόνιμα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ανεστοπούλου, η οποία κατάγεται από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, αλλά… πολιτογραφήθηκε Βολιώτισσα.

Αρχικά ήρθε σε επαφή με το σωματείο των «Μάγνητων τυφλών». «Εκεί γράφτηκα πρώτα και την αθλητική ομάδα των «Πειρατών» τη γνώρισα αργότερα, οπότε έκανα goalball, στίβο και σκάκι. Εγκλιματίστηκα αμέσως, γνώρισα κόσμο και στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα διοικητικά. Στους «Μάγνητες τυφλούς» είμαι αντιπρόεδρος, ενώ από το 2016 βρίσκομαι στην προεδρία των «Πειρατών», είπε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία που έχει αναπτύξει με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να «τρέχεις» ένα σωματείο ΑΜΕΑ. Το ευτύχημα είναι πως στους «Πειρατές» λειτουργούμε συλλογικά και συνεργάζομαι άψογα με τον Γιώργο Παρίσση, που είναι αντιπρόεδρος και ταμίας, τον Βαγγέλη Καραμπουτάκη που ασκεί καθήκοντα γενικού γραμματέα και τον Πέτρο Βελέτζα που έχει τη θέση εφόρου αθλημάτων».
Φύσει αισιόδοξη, δεν το βάζει στιγμή κάτω τονίζοντας: «Η ζωή είναι πολύ όμορφη. Να μην καθόμαστε να κλαίμε την τύχη μας, ούτε να μεμψιμοιρούμε. Υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις. Έχω κάνει εκπαίδευση ενηλίκων σε τετραπληγικά άτομα και ήταν μες στο χαμόγελο. Άσχετα τι βίωναν στο σπίτι τους, που έπρεπε να έχουν 24 ώρες το 24ωρο ένα άτομο δίπλα τους, για να τους βοηθά. Γιατί να γινόμαστε μίζεροι; Ας προσαρμοζόμαστε σ’ αυτά που έχουμε και να κάνουμε τη ζωή μας ακόμη πιο καλή, πιο ενδιαφέρουσα και πιο δημιουργική. Εμπόδια υπάρχουν για όλους. Όμως, πρέπει να βρίσκουμε λύσεις για τις δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά».

Κλείνοντας, η Αθηνά Ανεστοπούλου αναφέρθηκε στη συνεργασία του συλλόγου των «Πειρατών» με την Σκακιστική Ένωση Βόλου: «Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι τυφλών και μερικώς βλεπόντων. Θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες το διάστημα 20-25/11. Σ’ αυτό το εγχείρημα έχουμε αρωγό τη Σκακιστική Ένωση Βόλου, ενώ ο πρόεδρός της, κ. Γιώργος Χατζηπολίτης, προσφέρθηκε και μας κάνει μαθήματα, τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά, όπως και τη διοίκηση της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που επίσης μας βοηθά εθελοντικά στις προπονήσεις των αθλητών μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το