Τοπικά

Άθερμο ελαιόλαδο – χυμός ελιάς από ελαιοτριβείο στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας 

Νέα δεδομένα στην παραγωγή εξαιρετικού βιολογικού ελαιολάδου εισάγει στη Μαγνησία, την Κεντρική Ελλάδα και την ευρύτερη περιφέρεια η πρωτοβουλία του ελαιοτριβείου «Οικογένεια Βολιώτη» να εφαρμόσει στην παραγωγή του τεχνολογικό εξοπλισμό τρίτης γενιάς για την ψυχρή έκθλιψη ελιάς.
Το πρώτο «LEOPARD» (φυγόκεντρος απαγωγέας) του Ομίλου Pieralisi εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας, και ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία παράγοντας μοναδικό άθερμο λάδι, χωρίς απολύτως καμία θέρμανση ή άλλη επεξεργασία.
Επενδύοντας στον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, με αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών και υψηλά στάνταρτς, η εταιρεία «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», επιβεβαιώνει το πάθος της για την καινοτομία και την εμμονή στην παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων τα οποία εμπνέουν και αναδεικνύουν όχι μόνο τη γευστική αξία αλλά και την οικονομική σημασία του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού.
Το «Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη», συνεπές όπως πάντα στη διατήρηση της ποιότητας που προσφέρει στους καταναλωτές, διαθέτει το βραβευμένο χρυσοπράσινο λάδι με τα αρώματα του Πηλίου με μια διαφορετική επεξεργασία.
«Με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης», επισημαίνει ο κ. Απ. Βολιώτης, «επιτυγχάνεται η παραγωγή ενός ανώτερου ποιοτικά προϊόντος, καθώς η αγνότητά του δεν επηρεάζεται από θέρμανση ή χημικές ουσίες».
«Στόχος της εταιρείας, όπως σημειώνει ο κ. Βολιώτης, είναι να αποδείξει ότι η καινοτομία στις τεχνολογίες ψυχρής έκθλιψης, οι πιστοποιήσεις τυποποίησης και η εξωστρέφεια μπορούν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα και τη Μαγνησία της κρίσης, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία αλλά και την οικονομική σημασία του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού».
Το ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδο ξεχωρίζει από την οσμή, το χρώμα και τη γεύση του. Η οξύτητά του είναι ιδιαίτερα χαμηλή και παραμένει αφιλτράριστο καθώς το φιλτράρισμα απομακρύνει πλήθος θρεπτικών στοιχείων.
Είναι πλούσιο σε στερόλες (κυρίως β-σιτοστερόλη) και σε λιπαρά οξέα, κυρίως ελαϊκό οξύ (ω-9), λινολενικό οξύ (ω-3) και λινελαϊκό οξύ (ω-6). Χαρακτηριστική είναι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), βιταμίνη C, καροτινοειδή (β-καροτένιο, ξανθοφύλλη), φαινόλες και πολυφαινόλες.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το