Ελλάδα

Αθανασίου: Θα εφαρμοστεί πιο γρήγορα το «βραχιολάκι» για τον Ρωμανό

athanasiou

Θέμα χρόνου είναι να λυθεί η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, με την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων με «βραχιολάκι» και με την έως τότε παρακολούθηση των μαθημάτων εξ αποστάσεως, όπως προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απορίποντας ως ανεφάρμοστα τα όσα πρότειναν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για νομοθέτηση.
Ο κ. Αθανασίου κάλεσε τους γονείς του απεργού πείνας, τους νομικούς παραστάτες του ή και ειδικούς που θα του παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη να τον πείσουν, ώστε να αντιληφθεί πως είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και να επιλυθεί η υπόθεσή του.
Αφού ο κ. Αθανασίου επανέλαβε με κατηγορηματικότητα ότι τον δεσμεύει το νομοθετικό πλαίσιο για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση πλην αυτής που σήμερα φέρνει στη Βουλή και πως αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία τώρα, ενημέρωσε το Σώμα πως παρακάλεσε προσωπικά για την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος με το βραχιολάκι.
«Τα άλλα δεν γίνονται. Είναι κατάλυση όλου του δικονομικού συστήματος και του κράτος δικαίου» είπε συμπερασματικά για τα όσα προτείνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ για νομοθέτηση.
Καθώς ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, επέμεινε να εξηγήσει ο υπουργός αν θα μπορέσει ο κρατούμενος να κάνει χρήση του δικαιώματος για ηλεκτρονική επιτήρηση, ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε πως αφορά τον Ρωμανό, προσθέτοντας πως απαιτείται κρίση του Συμβουλίου και σε αυτή την περίπτωση.
«Αυτό λέει ο νόμος, εγώ δεν μπορώ να αλλάξω το νόμο τώρα» είπε. Ζήτησε και πάλι να «απλοποιήσουμε τα πράγματα» και «να βοηθήσουν» όλοι, είτε είναι γονείς, είτε είναι νομικοί παραστάτες και να βοηθήσουν, ώστε να λυθεί το θέμα του Νίκου Ρωμανού. «Ας βοηθήσουν όλοι. Επουδενί θέλει κανείς να κινδυνεύσει η ζωή του» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το