Τοπικά

Αθ. Λιούπης: Τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα

Με αφορμή την ψήφιση του νόμου “Επενδύω στην Ελλάδα”, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Ο νέος Νόμος που ψηφίστηκε χτες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας διατάξεις που αλλάζουν εντελώς τον τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης, απαλείφοντας τις καθυστερήσεις και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Καταρχάς, ιδιαίτερα καινοτόμα είναι η δημιουργία του “Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη”, δηλαδή μίας ηλεκτρονικής βάσης που θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα κάθε περιοχής, και τα οποία θα είναι απολύτως δεσμευτικά για τη Διοίκηση.

Επίσης, ενισχύεται ο ρόλος των επιχειρηματικών πάρκων, αφού απλοποιείται σημαντικά η διαδικασία για την εγκατάσταση μίας νέας επιχείρησης σε αυτά, με μόνη την έκδοση άδειας εγκατάστασης.

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου αναλαμβάνει καίριο ρόλο για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε σχέση με τις επενδύσεις και τις εξαγωγές..

Στη Διοικητική Δικαιοσύνη επιταχύνονται οι διαδικασίες με την ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση δικογράφων.

Η ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών πέμπτης γενιάς, δηλαδή 5G, θα οδηγήσει στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών θα φέρει το Δημόσιο Τομέα πιο κοντά στα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα, και κυρίως θα κάνει πιο γρήγορες και πιο εύκολα προσβάσιμες τις δημόσιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας θα καταγράφει τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα βοηθήσει στο μετασχηματισμό της  Δημόσιας Διοίκησης σε ένα περιβάλλον περισσότερο φιλικό προς τον πολίτη.

Επίσης, οι αλλαγές στα εργασιακά θέματα θα ενισχύσουν την οικονομία: η προσαύξηση 12%  σε κάθε επιπλέον ώρα εργασίας στις συμβάσεις μερικής απασχόλησης θα οδηγήσει σταδιακά στην προτίμηση των συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, ο υποχρεωτικός επανέλεγχος εντός 12 μηνών κάθε επιχείρησης με αδήλωτο εργαζόμενο και η μείωση του προστίμου των 10.500 ευρώ σε 2.000 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, εάν ο εργοδότης εντός 10 ημερών συνάψει 12μηνη τουλάχιστον σύμβαση με το μισθωτό.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης θα εκσυγχρονίσει και θα κάνει πιο αποτελεσματικό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ως προς το σκέλος του που αφορά στην αξιοποίηση εθνικών πόρων.

Η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και είναι βέβαιο, ότι άμεσα θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα των νέων ρυθμίσεων, τόσο στην οικονομία συνολικά, όσο και στη μείωση της ανεργίας ειδικότερα”.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μυστήριο με περίεργη μυρωδιά που έρχεται από την Αγία Πετρούπολη

Μια έντονη οσμή που μοιάζει αυτή του του θείου ή καμένου καουτσούκ εντοπίστηκε στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα…

31 Μαρτίου 2024

Εγνατία Οδός: Οι νέες τιμές διοδίων που θα ισχύουν από Δευτέρα

Τις νέες τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό, μετά και τη υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης…

31 Μαρτίου 2024

Βουλγαρία και Ρουμανία εντάχθηκαν… μερικώς στη Ζώνη Σένγκεν: Τι αλλάζει στα αεροδρόμια

Τα αεροδρόμια στη Σόφια και στο Βουκουρέστι ήραν σήμερα τους ελέγχους διαβατηρίων για εκείνους που…

31 Μαρτίου 2024

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής στην ΕΠΣΘ

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ έχουν ως εξής:   Α’ ΕΠΣΘ…

31 Μαρτίου 2024

Δράση της “Ασπίδας Προστασίας” στον αγώνα δρόμου Νέας Αγχιάλου

Στον 3ο Αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Νέας Αγχιάλου, την Κυριακή 31 Μαρτίου…

31 Μαρτίου 2024

Νετανιάχου: Θα υποβληθεί σε επέμβαση κήλης με ολική αναισθησία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση κήλης, την οποία εντόπισαν…

31 Μαρτίου 2024