Τοπικά

Αθ. Λιούπης: Να λειτουργήσουν με click inside τα καταστήματα χρυσοχοΐας και ωρολογοποιίας της Μαγνησίας

Να λειτουργήσουν με τη μέθοδο click inside τα καταστήματα χρυσοχοΐας και ωρολογοποιίας στη Μαγνησία, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Ο Βουλευτής μετέφερε με την αναφορά του το αίτημα του Συλλόγου Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Νομού Μαγνησίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, όπου ζητούν να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας με τη μέθοδο click inside, στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως αυξημένου επιδημιολογικά κινδύνου (επιπέδου Β), όπως η Μαγνησία.

Οι καταστηματάρχες του εν λόγω κλάδου, επισημαίνεται στην αναφορά, προσδοκούν την ένταξή τους στη μέθοδο click inside, όπως προβλέπεται για τη λειτουργία και άλλων κλάδων της αγοράς, καθώς είναι εύκολο λόγω και της μικρής προσέλευσης αγοραστών να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.
Η κίνηση αυτή είναι σημαντική για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, μιας και το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση κύκλου εργασιών που έχει καταγραφεί ποτέ για τον συγκεκριμένο κλάδο, με μείωση της τάξης του 46,8%.
Ο κ. Λιούπης ζητά από τον Υπουργό την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος από τον κλάδο των Αργυροχρυσοχόων, ώστε να αναχαιτιστεί η περαιτέρω μείωση του τζίρου του, λόγω της συνέχισης της πανδημίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το