Τοπικά

Αθ. Λιούπης: Να δοθεί παράταση για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Αναφορά κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης προωθώντας αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας για την χρονική παράταση της διαδικασίας που αφορά στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.
Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο Βουλευτής, οι έμποροι επιθυμούν, όπως αναφέρεται και στην επιστολή τους, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 μέχρι τις 31/12/2022, αντί της 30/11. Τονίζουν, πως τόσο οι εμπορικές επιχειρήσεις, όσο και τα λογιστικά γραφεία, αδυνατούν πραγματικά να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, που δίνονται βάσει των υπουργικών αποφάσεων.
Επιπλέον, οι εμπορικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τα λογιστικά γραφεία, ήδη φέρουν μεγάλο όγκο εργασιών και εκκρεμών υποθέσεων και δεν προλαβαίνουν την ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Σκοπός όλων άλλωστε, είναι να υλοποιηθεί ομαλά η εφαρμογή της διαδικασίας της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που αποτελεί καινοτόμο χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο, για την εξυγίανση της αγοράς εργασίας.
«Ευελπιστώντας, στην ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους σας για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος, παρακαλώ να κατανοήσετε τους προβληματισμούς τους, ώστε με την προτροπή σας να διευκολυνθούν κατά το δυνατόν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και να αποφευχθούν πιθανά αχρείαστα πρόστιμα», σημειώνει στην αναφορά του ο Βουλευτής και ζητά από τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το