Ελλάδα

Ατελείωτες ουρές από τα ξημερώματα για τις συντάξεις

ουρες

Τεράστια ήταν η ταλαιπωρία σήμερα για χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ και του Δημοσίου που σχημάτισαν τεράστιες ουρές από νωρίς τα ξημερώματα έξω από τράπεζες. Περίμεναν υπομονετικά για να πάρουν τη σύνταξή τους.

Όπως είπαν οι περισσότεροι στο Mega, με τη σύνταξη θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και με ό,τι μείνει θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα, καθώς οι συντάξεις τους έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις. Αρκετοί θα βοηθήσουν και τα μέλη της οικογένειάς τους που δεν εργάζονται, και σημειώνουν ότι τα χρήματα τελειώνουν πριν τα μέσα του μήνα.

Την ίδια ώρα προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στους συνταξιούχους καθώς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το αίτημα των δανειστών για περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Πάντως ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσεις σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση σύνταξης και πως δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα υφεσιακό μέτρο.

Αύριο τη σύνταξή τους θα πάρουν οι δικαιούχοι του ΝΑΤ, την Τετάρτη του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ ενώ την Παρασκευή 3 Απριλίου θα δοθεί το επίδομα του ΟΑΕΔ στους ανέργους.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το