Τοπικά

Ατέλειες… στην αγωγή Ξηρού κατά ΕΡΓΗΛ διαπιστώνει τώρα η ΔΕΥΑΜΒ και καταθέτει νέα με άλλους δικηγόρους

Η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να αποσυρθεί από το δικόγραφο αγωγής που είχε καταθέσει κατά της ΕΡΓΗΛ στις 4 Ιανουαρίου 2017, λόγω ατελειών στη …δόμηση των πραγματικών γεγονότων.

Σημειώνεται πως την αγωγή είχε συντάξει και υπογράψει ο τότε νομικός εκπρόσωπος της Επιχείρησης Αντώνης Ξηρός.

Συγκεκριμένα, είχε κατατεθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας και δεν περιλαμβάνει την έκθεση του πορίσματος του ΤΕΕ Μαγνησίας. Η αγωγή στρεφόταν κατά της ΕΡΓΗΛ αλλά και κατά έξι ατόμων, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Το θέμα της παραίτησης από το δικόγραφο συζητήθηκε σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.
Όπως έγινε γνωστό, η αγωγή είχε προσδιοριστεί αρχικά να συζητηθεί στο Εφετείο Λάρισας στις 27 Οκτωβρίου 2017 αλλά μετά από αίτηση της ΕΡΓΗΛ έγινε σύντμηση της ημερομηνίας δικασίμου και τελικά ορίστηκε για τις 12 Μάιου 2017.

Έπειτα από εισήγηση του σημερινού νομικού εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜΒ Στέφανου Καραγεώργου, το Δ.Σ. αποφάσισε πως πρέπει να γίνει νέα αγωγή. Επίσης, με δεύτερη απόφαση που ελήφθη, ορίστηκε το δικηγορικό γραφείο «Ρούσος και Συνεργάτες» για την κατάθεση της νέας αγωγής, σε συνεργασία με τον κ. Καραγεώργο.

Σημειώνεται πως η τελευταία αγωγή, η οποία είχε γίνει γνωστή, είχε κατατεθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 6 Φεβρουαρίου 2016. Μ’ αυτή, διεκδικούσε ποσό 6, 7 εκατομμύρια ευρώ για ανεκτέλεστες εργασίες από πλευράς της εταιρείας σε έργο που είχε αναλάβει να εκτελέσει. Η αγωγή αυτή είχε προσδιοριστεί να εξεταστεί ένα χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2017, ωστόσο ακόμα υπάρχει άγνοια και έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα και σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Α. Σαββάκη, θα ζητηθεί ενημέρωση για την υπόθεση από το νομικό γραφείο «Ρούσου», πριν από την εκδίκαση της αγωγής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το