Παραπολιτικά

Ασύλληπτο σχέδιο “Θ”

Το υποθαλάσσιο μουσείο με γλυπτά εμπνευσμένα από τη μυθολογία της περιοχής της Θεσσαλίας, που στοχεύει να υλοποιήσει το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι ένα ασύλληπτο σχέδιο.
Το έργο, που έχει λάβει την κωδική ονομασία «Ύφαλος Τέχνης» και αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Τμήματος για σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την τοπική κοινωνία, στόχο έχει να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από δωρεές και ήδη έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός, από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ο καθένας μπορεί να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί. Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει και εκστρατεία χρηματοδότησης στο διαδίκτυο, μέσω της Crowdfunding πλατφόρμας generosity.com, για την προώθηση της ιδέας και στο εξωτερικό. Άλλωστε, ένας από τους πολλούς παράλληλους στόχους του έργου, είναι η διεθνής προβολή της πόλης του Βόλου, αλλά και η ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού ως έναν νέο, δυναμικό κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα.
Προς την κατεύθυνση αυτή καλόν είναι να γίνει μια εκστρατεία ενημέρωσης των ομογενών μας στις ΗΠΑ, αλλά και στην Αυστραλία και τον Καναδά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το