Τοπικά

Αστυνομικοί των Ενώσεων Μαγνησίας – Λάρισας κατά της Νίνας Κασιμάτη

Μετά την επίθεση της ΝΔ και των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, ανασκεύασε την ανάρτησή της στην οποία συμπεριέλαβε το σύνθημα «Μπάτσοι – Γουρούνια – Δολοφόνοι». Σε δήλωσή της αναφέρει ότι: «Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και διά του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς».

«Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς τη μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους», πρόσθεσε.

Απάντηση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασιμάτη για τις δηλώσεις της δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ενώσεις Αστυνομικών Λάρισας και Μαγνησίας.
Με τίτλο «Όταν το τίποτα συναντά την ουσία». Αναφέρουν τα εξής: «Άναυδοι συγκλονισμένοι και άφωνοι πρωτίστως ως άνθρωποι και δευτερευόντως ως αστυνομικοί, παρακολουθούμε τα εμετικά παραληρήματα εναντίον μας βουλευτών της αντιπολίτευσης, που μας παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές, διχάζουν τον ελληνικό λαό, προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων και των οικογενειών αυτών και προάγουν τον κοινωνικό ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Ποιους λοιπόν αποκαλεί γουρούνια, μπάτσους και δολοφόνους η κ. Κασιμάτη; Αυτούς που ως κυβερνώντες χρησιμοποιούσατε κατά δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες προκειμένου να προφυλαχθείτε από την οργή του ελληνικού λαού ή αυτούς στους οποίους μοιράζατε θερμά συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων στις Πρέσπες, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την συνθήκη των Πρεσπών;
Πόσο ρατσιστική και υποκριτική είναι η στάση σας, όταν και ενώ πολύ ορθά στηρίζετε-με λόγια-μειονότητες, μετανάστες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά πολύ εύκολα και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και ενδοιασμό στοχοποιείτε μια πολύ μεγάλη κοινωνική ομάδα, αυτή των αστυνομικών και των οικογενειών τους;

Καταλαβαίνουμε ότι ορθά σκεπτόμενη, χρησιμοποιείτε τη γνωστή στερεότυπη φράση που έχει καθιερωθεί – όπως ατυχώς υποστηρίξατε – στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να διατηρήσετε το βουλευτικό αξίωμα, το οποίο σας αποφέρει ένα εισόδημα οχτώ φορές μεγαλύτερο από το δικό μας μηνιαίως, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να σβήσετε το χαμόγελο και την ελπίδα από τα πρόσωπα των παιδιών μας. Θα μπορούσαμε λοιπόν και θα θέλαμε πολύ να σας απαντήσουμε με αντίστοιχες εκφράσεις που έχουν καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, πλην όμως το λειτούργημα που επιτελούμε στην κοινωνία, η παιδεία και κυρίως η ψυχή μας δεν έχει ακόμη ποτιστεί με τη δυσοσμία του χώρου, που ζουν τα άκρως συμπαθητικά τετράποδα με τα οποία και μας παρομοιάσατε. Καλά Χριστούγεννα κ. Κασιμάτη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το