Κόσμος

Αστυνομικοί στην Αριζόνα έβλεπαν άνδρα να πνίγεται και του φώναζαν «δεν θα πηδήξω για σένα» – Νεκρός ο 34χρονος

Τραγικό θάνατο από πνιγμό βρήκε 34χρονος στην Αριζόνα, ενώ κοντά του βρίσκονταν αστυνομικοί που δεν έκαναν κάτι για να τον βοηθήσουν. Μετά την τραγική κατάληξη ξεκίνησε έρευνα από τα αρμόδια όργανα για την αντίδρασή τους.
Πρόκειται για περιστατικό που έλαβε χώρα στις 28 Μαΐου στην γέφυρα Elmore στο Τέμπε, όταν οι αρχές κλήθηκαν επειδή ένα ζευγάρι καβγάδιζε. Μόλις έφτασαν στο σημείο αμφότεροι τους ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε χειροδικία, με το βίντεο να δείχνει τον διάλογο που είχαν οι αστυνομικοί με τον Sean Bickings.

Σε κάποια φάση, ο 34χρονος πέρασε πάνω από το κάγκελο και προειδοποίησε ότι θα βουτήξει, παρά την ενημέρωση πως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται στο σημείο. Οι δύο αστυνομικοί ακούγονται να συζητάνε για το πόσο μακριά θα φτάσει ο άνδρας κολυμπώντας.
Το βίντεο κόπηκε διότι οι εικόνες από τον πνιγμό ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικές, όμως στο βίντεο ακούγεται αναλυτικά ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε, όταν ο Sean Bickings δεν μπορούσε να κολυμπήσει άλλο.

«Πνίγομαι», άρχισε να φωνάζει, την ώρα που οι αστυνομικοί του ζητούσαν να πλησιάσει τις κολώνες της γέφυρας και να πιαστεί από εκεί.
«Δεν μπορώ, δεν μπορώ» απάντησε εκείνος, την ώρα που είχε αρχίσει να πανικοβάλλεται, όμως κανείς δεν έδειξε να συγκινείται.
«ΟΚ, δεν θα πηδήξω για να έρθω σε εσένα», του λέει ένα αστυνομικός, ενώ ο 34χρονος συνέχισε να παρακαλά για βοήθεια».

Η σύντροφός του που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να διαμαρτύρεται για την αδράνεια των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να απειληθεί με σύλληψη. Όταν αποφάσισαν να καλέσουν ένα σκάφος για βοήθεια ήταν πλέον αργά.
Οι τρεις άνδρες της αστυνομίας που βρέθηκαν στο σημείο τέθηκαν σε διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το