Κόσμος

Αστυνομικοί πυροβόλησαν μαύρη γυναίκα γιατί την πέρασαν για διαρρήκτη – Απλώς ξέχασε τα κλειδιά της

Ακόμα ένα περιστατικό βίας κατά μαύρου πολίτη συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Χάρις του Τέξας έδωσε στη δημοσιότητα, βίντεο από κάμερες σώματος αστυνομικών, μία εβδομάδα μετά τους πυροβολισμούς τους σε βάρος μαύρης γυναίκας. Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι πέρασαν τη γυναίκα για διαρρήκτη, ενώ προσπαθούσε να μπει στο σπίτι της και την πυροβόλησαν.

Συγκεκριμένα, οι δύο αστυνομικοί, γύρω στις 2 τη νύχτα της 3ης Φεβρουαρίου δέχτηκαν κλήση για διάρρηξη σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Τις Αρχές ειδοποίησε γείτονας ο οποίος, εκ των υστέρων, λέει ότι, δεδομένης της εξέλιξης, εύχεται να μην το είχε κάνει ποτέ. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «καθόμουν στον καναπέ μου και άρχισα να ακούω γυαλιά να σπάνε». Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και κατέφτασε λίγα λεπτά αργότερα, Οι δύο αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον της άτυχης 28χρονης, η οποία, όπως αποδείχθηκε, είχε απλώς ξεχάσει τα κλειδιά της και έσπασε το τζάμι για να μπει στο σπίτι της.

Ξαναγέμισαν τα όπλα και συνέχισαν να πυροβολούν μέσα στο διαμέρισμα

Από το γραφείο του σερίφη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα βίντεο από τις κάμερες σώματος των δύο γυναικών αστυνομικών που κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ. Και στα δύο, οι αστυνομικοί ακούγονται να χτυπούν την πόρτα του διαμερίσματος ενώ, η μία από τις δύο ακούγεται να λέει, «κάποιος έρχεται», και η άλλη να τής απαντάει, «πέτα το όπλο». Στη συνέχεια, ακούγονται αρκετοί πυροβολισμοί. Και οι δύο ξαναγέμισαν τα όπλα της ενώ συνεχίζουν να πυροβολούν μέσα στο διαμέρισμα.

Το θύμα ακούγεται να φωνάζει «Μένω εδώ. Σας παρακαλώ, μην πυροβολείτε» ενώ οι αστυνομικοί διατάζουν τη γυναίκα να γονατίσει και της περνούν χειροπέδες. Με τραύματα στο πόδι, τον κορμό και άλλα σημεία του σώματός της, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σε αργία, εν αναμονή της έκβασης της έρευνας, έχουν τεθεί και οι δύο αστυνομικοί. Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας, η μία υπηρετεί στο τμήμα 4 χρόνια, και η άλλη έχει έναν χρόνο εμπειρίας σε περιπολίες.

Όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις πυροβολισμών με την εμπλοκή αστυνομικών, η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε σώμα ενόρκων. Ανεξάρτητη έρευνα διεξάγεται από την εισαγγελία, ενώ το θύμα έχει προσλάβει δικηγόρο καθώς είναι αποφασισμένο να δικαιωθεί.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δολοφονία ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη: Σε κώμα ο σύζυγός της

Νεκρή με τραύματα στην κοιλιά από μαχαίρι βρέθηκε 78χρονη σε διαμέρισμα στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, ενώ…

22 Φεβρουαρίου 2024

Γερμανία: Έφηβος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τέσσερις συμμαθητές του σε γυμνάσιο στο Βούπερταλ

Τουλάχιστον τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από συμμαθητή τους στο γυμνάσιο «Wilhelm-Dörpfeld-Gymnasium»…

22 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί ο σκύλος του Μπάιντεν… εξορίστηκε από τον Λευκό Οίκο;

Ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν, ο Commander, είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον 24 περιστατικά με δαγκώματα…

22 Φεβρουαρίου 2024

Πρόσκληση για την προμήθεια δέκα κινητών μονάδων υγείας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλία» 2021 - 2027 Σε πρόσκληση υποβολής προτάσεων προχωρά η Ειδική…

22 Φεβρουαρίου 2024

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας η Υπουργός Πολιτισμού

Σύσκεψη εργασίας για τα έργα Πολιτισμού στην Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με την…

22 Φεβρουαρίου 2024

Στα κάγκελα…

Στα κάγκελα βρίσκονται λογιστές και φοροτεχνικοί και στον Βόλο μιας και η 29η Φεβρουαρίου είναι…

22 Φεβρουαρίου 2024