Τοπικά

Αστρονομικό ταξίδι γνωριμίας με ενδιαφέροντα ουράνια αντικείμενα με τον Αργύρη Δρίβα

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη (μετά από καιρό) ομιλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) από τον ερασιτέχνη αστρονόμο κ. Αργύρη Δρίβα με θέμα «Ο ουρανός του Χειμώνα».
Παρουσιάζοντας τους αστερισμούς του χειμώνα – κυρίως με χρήση του Stellarium – θα συμμετέχουμε σε ένα αστρονομικό (και όχι μόνο) ταξίδι γνωριμίας με ενδιαφέροντα ουράνια αντικείμενα, όπως πλανήτες, γαλαξίες, εκλειπτικούς και μεταβλητούς αστέρες, υπεργίγαντες και υπερκαινοφανείς αστέρες, νεφελώματα, νεογέννητα άστρα, σμήνη αστέρων, αστέρες νετρονίων και λευκούς νάνους.
Ο Αργύρης Δρίβας είναι φυσικός στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος ΔΣ της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων». Από το 2012 ενθαρρύνει μαθητές να πάρουν μέρος στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας παραδίδοντάς τους δωρεάν μαθήματα, διά ζώσης ώς το 2017 και διαδικτυακά από το 2018. Για τις δράσεις του αυτές βραβεύτηκε αντίστοιχα από το Χαμόγελο του Παιδιού ως «ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά» το 2017 και από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου ως «Ερασιτέχνης Αστρονόμος του 2019». Από το 2020 είναι μέλος της Ελληνικής NAEC (National Astronomy Education Coordinators) του ΟΑΕ (Office of Astronomy for Education) της IAU (International Astronomical Union).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το