Τοπικά

Αστρονομική διάλεξη την Κυριακή από τον Λουκά Ζαχείλα

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, και ώρα 8 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μηνιαία ομιλία της Εταιρείας Αστρονομίας της πόλης μας, στη σειρά «Αστρονομία για όλους». Ομιλητής θα είναι ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προσφάτως πρόεδρος της Εταιρείας κ. Λουκάς Ζαχείλας με θέμα: «Δίας – Άρης. Τα νεότερα από τις τελευταίες αποστολές και όχι μόνο … ».

Ο λόγος είναι ότι το Ηλιακό μας σύστημα έχει αρκετές διαστημοσυσκευές που στέλνουν συνέχεια νεότερες πληροφορίες για διάφορα ουράνια σώματα αυτού. Οι τρέχουσες εξελίξεις βέβαια αφορούν δύο κυρίως πλανήτες, αφενός τον μεγαλύτερο εκ των πλανητών μας, τον Δία και αφετέρου τον Άρη. Τόσο η NASA, όσο κι η ESA, αλλά κι οι άλλες διαστημικές υπηρεσίες (Κίνας, Ιαπωνίας, Ινδίας, Ρωσίας) την τελευταία δεκαετία έχουν στρέψει την προσοχή τους στον Άρη, και μας εφοδιάζουν συνεχώς με σημαντικά νέα.
Θα ήταν άδικο όμως,αν αφήναμε τους ακροατές της διάλεξης χωρίς νεότερα για πολλά ακόμη σώματα που περιφέρονται γύρω από το μητρικό μας αστέρι, από τον Κρόνο μέχρι τον Ερμή, αλλά και τους νάνους πλανήτες με προεξέχοντα τον Πλούτωνα, και μάλιστα τελευταία την Εσχάτη Θούλη!

Παράλληλα με την ομιλία θα γίνει και το κόψιμο της βασιλόπιτας της Εταιρείας. Επίσης θα γίνει η πρώτη ανακοίνωση της έκδοσης του νέου βιβλίου της Εταιρείας με τίτλο: «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό – τι πρέπει να ξέρω για το Ηλιακό Σύστημα, τους Αστέρες, τους Γαλαξίες, το Σύμπαν και τη Διαστημική»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το