Τοπικά

Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου: Μειωμένο εισιτήριο για τους μαθητές και τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες

Την επέκταση του δικαιώματος χρήσης των αστικών λεωφορείων από τους μαθητές όλων των βαθμίδων, με μειωμένο εισιτήριο (και) τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες, ανεξάρτητα από το δρομολόγιο που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν, αποφάσισε η «Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.». Σύμφωνα με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, η απόφαση αυτή είναι προϊόν της εποικοδομητικής συνεργασίας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ελήφθη έχοντας πλήρη συναίσθηση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία στην σημερινή συγκυρία.

Επισημαίνεται ότι αφενός η σχετική νομοθεσία για την μεταφορά των μαθητών προβλέπει την χρήση μειωμένου κομίστρου μόνο για την γραμμή ή τις γραμμές που συνδέουν την οικία του μαθητή με την σχολική μονάδα στην οποία φοιτά και μόνο για την ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων του, αφετέρου ότι η «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.» ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την διαφορά που προκύπτει από τη χρήση του μειωμένου εισιτηρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και μέχρι την λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους (30 Ιουνίου 2019), οι μαθητές θα μπορούν να ακυρώνουν μειωμένα εισιτήρια στα αστικά λεωφορεία, με την επίδειξη της μαθητικής τους ταυτότητας (και) τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες, ανεξάρτητα από το δρομολόγιο που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το