Κόσμος

Ασθενοφόρο γεμάτο εκρηκτικά στο στάδιο όπου βρισκόταν η Μέρκελ

newego_LARGE_t_1101_54599765

Ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά εντόπισαν οι αρχές κοντά στο στάδιο του Ανόβερου όπου θα διεξαγόταν φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας παρουσία της Άγκελα Μέρκελ και άλλων μελών της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ανόβερου ανακοίνωσε ότι εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και μέσα στο στάδιο.

Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Ανόβερο, το οποίο εξετάζει αυτή την ώρα η αστυνομία.

Η γερμανική αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες του Ανόβερου να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα είχαν λάβει αξιόπιστες πληροφορίες πως υπάρχει βόμβα στο στάδιο.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, στο στάδιο του Ανόβερου βρέθηκε ένα ύποπτο αντικείμενο και αμέσως ξεκίνησε η εκκένωση του σταδίου. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στάδιο είχε ήδη καταφθάσει η καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ, η οποία επρόκειτο να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μέλη της κυβέρνησής της, σε μια συμβολική κίνηση κατά της τρομοκρατίας και προκειμένου να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στην Γαλλία και κατά της τρομοκρατίας.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Ανόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το