Κόσμος

Ασθενής πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο

Eνα απίστευτο ιατρικό λάθος που οδήγησε σε τραγωδία εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου. Χειρουργοί του νοσοκομείου Floreasca, προτού χειρουργήσουν 66χρονη για καρκίνο στο πάγκρεας, χρησιμοποίησαν απολυμαντικό που περιείχε αλκοόλη.
Για τη χειρουργική επέμβαση στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυστέρι, το οποίο, όταν ήρθε σε επαφή με το εύφλεκτο υλικό, προκάλεσε φωτιά στο σώμα της γυναίκας πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Η γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 40% του σώματός της και πέθανε μια εβδομάδα αργότερα.

Μιλώντας σε ρουμανικά μέσα ενημέρωσης συγγενείς του θύματος, ανέφεραν ότι κανένας από το προσωπικό, τους γιατρούς ή τους υπευθύνους του νοσοκομείου δεν τους είπε τίποτα για τη σοβαρότητα της κατάστασης ή για τις συνθήκες του συμβάντος.

Τους είπαν μόνο ότι επρόκειτο για ατύχημα. Οι συγγενείς της 66χρονης αντιλήφθηκαν το ιατρικό λάθος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν μετέδωσαν λεπτομέρειες για το συμβάν. Το θέμα προκάλεσε τεράστιο σάλο στη βαλκανική χώρα, με τον υπουργό Υγείας της Ρουμανίας να δηλώνει ότι θα γίνει το οτιδήποτε δυνατό για τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού, ώστε να αποκαλυφθεί ολόκληρη η αλήθεια.

Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ρουμανία δαπανά τα λιγότερα κονδύλια στο σύστημα υγείας της, ενώ έχει τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας, τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και ανεπαρκείς υποδομές υγείας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το