Τοπικά

Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου στην «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»

Άσκηση ετοιμότητας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 10 το πρωί η  Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη βιομηχανία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», στην Αγριά.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ:
Προσομοίωση πυρκαγιάς, σε υποσταθμό διανομής φυσικού αεριού της επιχείρησης με εγκλωβισμένο εργαζόμενο.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το σενάριο, πρόκειται για επέμβαση σε πυρκαγιά και παροχή βοηθείας (απεγκλωβισμός εγκλωβισμένου τραυματία από κυλινδρική κάμινο), στην Βιομηχανία Τσιμέντου «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», στην Αγριά Βόλου.
Περί Ω/10:00΄, ειδοποιείται το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Βόλου για έκρηξη και διαρροή Φυσικού Αερίου στην Βιομηχανία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», σε υποσταθμό Φυσικό Αερίου και την ύπαρξη εργαζομένου που πιθανόν κινδυνεύει, εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου, πλησίον του υποσταθμού.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣΚΗΣΗΣ:
Η παρούσα Άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας, με ταυτόχρονη διάσωση ατόμου.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε Υποσταθμό Διανομής Φυσικού Αερίου της επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα κι απώλεια αισθήσεων εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ:
Ο έλεγχος των δυνατοτήτων των οργάνων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εμπλέκονται, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και διάσωση ατόμων σε Βιομηχανία όπου εκδηλώνεται πυρκαγιά.
Ο έλεγχος της αντίδρασης των ομάδων πυροπροστασίας της Βιομηχανίας , όσο αφορά την πρώτη αντίδραση, την αρχική εκτίμηση και την εφαρμογή των επί μέρους σχεδίων τους.
Η βελτιστοποίηση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων.
Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και ο επανακαθορισμός των μνημονίων ενεργειών και των επιχειρησιακών σχεδίων, που αφορούν την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου συμβάντος.
Η ανάδειξη τυχόν προβλημάτων κατά την αντιμετώπιση του Συμβάντος και η εξάλειψη αυτών μέσω της διαδικασίας της ανατροφοδότησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το